"HDP’li ismin bakan olmasının sebebi Bahçeli"

HDP'li Bakan Ali Haydar Konca'nın açıklamalarını eleştiren Başbakan Başdanışmanı Mustafa Elitaş, "HDP'li bir bakanın bu seçim hükümetinde olma mecburiyeti ortadan kalkmış olsaydı bunlar başımıza gelmeyecekti. Bunun da sebebi Sayın Devlet Bahçeli'nin kuru

"HDP’li ismin bakan olmasının sebebi Bahçeli"

HDP'li Bakan Ali Haydar Konca'nın açıklamalarını eleştiren Başbakan Başdanışmanı Mustafa Elitaş, "HDP'li bir bakanın bu seçim hükümetinde olma mecburiyeti ortadan kalkmış olsaydı bunlar başımıza gelmeyecekti. Bunun da sebebi Sayın Devlet Bahçeli'nin kuru inadıdır" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başdanışmanı ve AK Parti Kayseri eski Milletvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Şeker Fabrikası'nın 61. Kampanya Açılış Töreni'ne katıldı. Burada gündeme dair açıklamalarda bulunan Elitaş, HDP'li AB Bakanı Ali Haydar Konca'nın "HDP'nin şu veya bu komplolarla barajın altına itilmesi tam aksine Türkiye'nin bölünmesini getirecektir. Bu riski hiç kimsenin alma şansı olamaz" açıklamasını değerlendirdi. Elitaş, "Türkiye Cumhuriyeti bakanının böyle bir şey söylemesi maalesef şanssızlık. Bunun da sebebi sayın Devlet Bahçeli'nin kuru inadıdır. Sayın Başbakanımızın tekliflerini kabul etseydi, parlamentoda vereceğimiz teklifle eğer seçim parlamento kararı ile ortaya çıkmış olsaydı anayasa gereğince HDP'li bir bakanın bu seçim hükümetinde olma mecburiyeti ortadan kalkmış olsaydı bunlar başımıza gelmeyecekti. Her ne hikmetse Sayın Bahçeli milli duruşunu maalesef menfaatçi bir duruş haline getirmeye çalıştığından dolayı bunlar başımıza gelmiştir" dedi.

Elitaş ayrıca, "Kayseri'deki ve tüm Türkiye'deki Milliyetçi Hareket Partisine gönül vermiş kardeşlerimize itfam ediyorum ki bunlardan almış oldukları dersler vardır diye düşünüyorum. Böyle bir bakanlığın öyle bir parti mensubuna verilmesi mecburiyeti maalesef Devlet Bahçeli'nin kuru inadından, AK Parti'ye nasıl zarar verebilirim diye kötü niyetinden kaynaklanan bir sonuçtur" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler