HDP’de bir aykırı ses daha: PKK derhal silah bırakmalı

HDP Gaziantep 5. sıra milletvekili adayı emekli Astsubay Hasan Sarı, terör örgütü PKK'ya çağrıda bulunarak, şartsız koşulsuz, ellerini tetikten çekmesini istedi.HDP Gaziantep Milletvekili tanıtım toplantısında konuşan Emekli Astsubay Hasan Sarı, PKK'nın b

HDP’de bir aykırı ses daha: PKK derhal silah bırakmalı

HDP Gaziantep 5. sıra milletvekili adayı emekli Astsubay Hasan Sarı, terör örgütü PKK'ya çağrıda bulunarak, şartsız koşulsuz, ellerini tetikten çekmesini istedi.

HDP Gaziantep Milletvekili tanıtım toplantısında konuşan Emekli Astsubay Hasan Sarı, PKK'nın bir an önce elini tetikten çekmesi gerektiğini söyledi. Devletin de bu davranışa olumlu cevap vermesi gerektiğini belirten Sarı, çatışmaların bitmesi için bir formül bulmanın zor olduğunu kaydetti. Sarı, "PKK'nın derhal ve koşulsuz elinin tetikten çekmesini bekliyorum. Bunu bugün, hemen, şimdi bekliyorum. Bu çağrı yanıt bulduğu anda hükumetin de derhal silahları susturmasını öneriyorum. Maalesef bu tip süreçler, özel formüller içermiyor. Henüz yeryüzünde, böyle bir çatışmayı bir anda sonlandıracak bir formül geliştirilemedi. İnsan iradesi insan aklı bu çağda ancak devreye girdiği zaman aklımızı kullandığımız zaman bu çatışmaların anlamsızlığı görülebilir. Buradan ben rica ediyorum tekrar PKK derhal silahları susturmalı hükumet akabinde buna olumlu bir yanıt vermelidir. Bu çatışmalar bir an önce sona ermelidir" dedi.

Sarı, kendisinin barışa inandığı için HDP"den aday olduğunu da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler