HDP üçüncü bakanda ısrarlı

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Levent Tüzel'in seçim hükümetinde görev almayacağını beyan etmesinden sonra kendisinin yerine görevin HDP'den üçüncü bir isme verilmesi gerektiğini savundu.Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, parti kararına rağm

HDP üçüncü bakanda ısrarlı

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Levent Tüzel'in seçim hükümetinde görev almayacağını beyan etmesinden sonra kendisinin yerine görevin HDP'den üçüncü bir isme verilmesi gerektiğini savundu.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, parti kararına rağmen Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifini reddeden HDP'li Levent Tüzel ile ilgili parti tarafından herhangi bir karar alınıp alınmayacağı sorusuna cevap veren İdris Baluken, "Levent bey seçim ittifakı yaptığımız EMEP'in kurucu başkanı. Kurucu başkanlığını yaptığı siyasi partinin görüşleri doğrultusunda hareket etmesini biz demokratik bir hak olarak düşünüyoruz. Kendisi EMEP'in ortaya koyduğu tutum üzerinden kabinede yer almak istemediğini söyledi. HDP böyle düşünmüyor. Meydanı AKP'ye bırakarak değil, tam tersine bütün meydanları doldurarak barış sesini yükseltmeyi stratejik olarak önemli görüyoruz. Bu konuda EMEP ile bir fikir ayrılığımız olduğu için böyle bir karar süreci gelişti. Yetkili organlarımız değerlendirmelerini yapacak. Gerekli bilgilendirme yapılacak" dedi.

Baluken, Levent Tüzel'in seçim hükümetinde görev almayı reddetmesinden sonra yerine üçüncü ismin HDP'den olması gerektiğini söyledi.

EMEP'LE YOL AYRIMI MI OLACAK ?

EMEP'in HDP bileşeni olmadığını kaydeden Baluken, "7 Haziran'da seçim ittifak yaptığımız bir parti. Kendi özgün bakış açıları, karar süreçleri, yetkili organlarında yaptıkları tartışmalar olabilir, biz de bunu yetkili kurullarımızda değerlendireceğiz" diye konuştu.

Cizre'de 7 yaşında bir çocuğun öldüğü iddialarına ilişkin sorulara cevap veren Baluken, "O konuda bilgilere şuan ulaşamıyoruz. Milletvekillerimize bu bilgiler verilmiyor. Bugün Cizre'ye milletvekillerimiz, MYK ve parti meclisi üyelerimizin olduğu bir heyet gönderdik. Yaşamını yitiren sivil halkla ilgili otopsi raporlarına ve olay yeri inceleme raporlarına ulaşmaya çalışacaklar. Biz gün boyu Şırnak'ta bulunan 4 vekilimizle temas halindeydik. Vekillerimizin verdiği bilgi son derece net. Çatıya yerleştirilen keskin nişancılar Cizre halkına yönelik katliam yapacak şekilde rastgele ateş açmışlardır" şeklinde konuştu.

HDP'de ortaya çıkan yeni durumla ilgili bağımsız bakan görevlendirmesi yerine HDP'den üçüncü ismin görevlendirilmesi gerektiğini kaydeden Baluken, "Çünkü Meclis'teki sandalye dağılımına göre siyasi partilere verilecek bakan sayısı ortadadır. EMEP hukuku üzerinden Levent Tüzel'in gösterdiği tavırdan sonra üçüncü ismin HDP'ye tebliğ edilmesi kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler