Haluk Pekşen’e  Salih Cora’dan sert eleştiri : Samimiyetsiz ve çaresizsin

Haluk Pekşen’e  Salih Cora’dan sert eleştiri : Samimiyetsiz ve çaresizsin

Haluk Pekşen’e  Salih Cora’dan sert eleştiri : Samimiyetsiz ve çaresizsin

Haber61 / Levent Ustabaşı 

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora'dan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'e eleştiri geldi. 


Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapıların yıkılmasıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, CHP'li Pekşen'i samimiyetsizlikle suçladı.

AK Partili Salih Cora şu ifadeleri kullandı: 

"İçişleri bakanlığımızın yaptığı bir çalışma sonucunda 01.01.2017 tarihinden itibaren devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerde özellikle kıyılarda ve yaylalardaki  artan şikayetlerle bağlantılı olarak doğayı boğan kaçak yapılaşmalara dur denildi. Burada ki amacımız doğa katliamı yapan çok katlı binalar, hayvancılık amacı taşımayan yer tutmalar, gasplar, bir başka yerden gelip yaylalardan usulsüz parsel satın 
alıp orada bina yapan, kaçak otelcilik faaliyetinde bulunanlara karşı bir duruştur.kıyılarda da benzer yıkımlar oldu.Uygulamada bürokratik hatalar yanlış anlaşılmalar olabilir.Bizim meselemiz bu uygulama ile kadimden bu yana yaylacılık yapanlar , yaylalar da hayvancılık yapan ve orada doğaya uygun taş ve ahşap yapı yapanlarla ilgili değildir.Yaylacılık amacına uygun yapıldığında bir sorun yok.Onların hak ve hukukunu korumak adına zamanı geldiğinde mecliste yasal bir düzenleme yapacağız .

Bir diğer gerçekte yaylalara beton ve asfalt yolun gelmesi elektrik hattının ulaşması ile yapılaşma hızlandı. Bunlar turizmin önünü açarken başka sorunlarda oluşturdu.Biz vatandaşımızı küstürmeden buraları koruyacak tedbirler almalıyız .

Biraz sabır istiyoruz. İki yıl önce sayın bakanımız Süleyman SOYLU durun yapmayın dedi.Paranız cebinizde dursun dedi.Ama bu yapılaşmayı durduramadık. Dile kolay son bir yılda sadece Trabzon yaylalarında 1750 kaçak yapılaşma var.Ne yapalım isteyen istediği yayladan yer satın alsın istediği ebatta yapabildiği kadar yüksek katlı bina yapsın.sonra o yörede hayvancılık yapacak yer kalmasın .Bunu mu diyelim?

Dün Çamburnu'nda ahşap ve günü birlik turizm amaçlı dinlenme yerine karşı çıkacaksın, Arap'lara satıldı diye yalandan yaygara koparacaksın , Sürmene'de tapulu araziye yapılan çok katlı (bana göre de çirkin ) ruhsatsız bir bina için 'yeşile saplanan hançer ' diyeceksin ama yaylalarda ki bu ranta bu haksız yerleşime, doğayı boğan bu katliama karşı sesiz kalıp yaylalarda ki doğayı bozan bu binalara dokunmayın diyeceksin.Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye bir söz var 

Dün çevre hassasiyeti ile Ak parti'yi eleştirip bugün sessiz kalmak ilkeli bir duruş değildir.

Bu açıkça samimiyetsizlik içerisinde gidip geldiğiniz bir çaresizliktir.

Çevreyi ve doğayı hep beraber korumalıyız .Birlikte çözüm üretelim.Bu yönde meralarda ve yaylalardaki sorunu çözmek için hangi kanunu çıkarmışsak hep itiraz ettiler ve anayasa mahkemesine koştular. Bu sorunun kökten çözümü için cesaretiniz varsa gelin birlikte kanun teklifi verelim.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset