Haluk Pekşen: "Anayasa ve başkanlık Öcalan projesidir"

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Trabzon'da yeni anayasa taslağını anlattı.                   

Haluk Pekşen: "Anayasa ve başkanlık Öcalan projesidir"

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, hem CHP Trabzon Teşkilatı'nda hayatını yitiren arkadaşlarının cenazesine katılmak hem de anayasa taslağı maddelerini vatandaşlara anlatmak için Trabzon'a geldi. 


CHP Trabzon İl Başkanlığı'nda yapılan toplantıda CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör yakın zamanda CHP'de yaşanan kayıplar nedeniyle üzüntülerini dile getirdi. Turgay Güngör, 

"İl Saymanımız Mustafa Bak arkadaşımızın vefat eden annesi bugün öğlen defnedilecek. İl yönetim kurulu üyesi Ali Sekban kardeşimizin vefatı bizi fazlasıyla üzüntüye boğdu, hiçbir rahatsızlığı yokken bu şekilde ani bir ölüm hepimizi derinden yaraladı. DSP Yomra ilçe başkanımızı kaybettik. Kendisi sayın vekilimizin de akrabasıdır. İçimiz kan ağlıyor. Bu arkadaşlarımıza Allahtan rahmet tüm yakınlarına sevenlerine başsağlığı diliyoruz." şeklinde konuştu.

Turgay Güngör'ün konuşmasının ardından konuşma yapan Haluk Pekşen, geçtiğimiz haftalarda meclisten geçen anayasa taslağının maddelerini kısaca anlattı. 

Türkiye'de 2005'te başlayan bölünme sürecinin son aşaması olarak anayasaya vardığını iddia eden Haluk Pekşen, "İmralı canisinin Kürt Sorunu ve Demokratik Ulus Çözümü isimli kitabında 2005 yılından itibaren Türkiye'nin nasıl bir sürece sokulduğunu anlatıyor. İmralı canisi biz AKP iktidarıyla anlaştık, artık Türkiye'de anayasa değişmeli. değişen anayasayla birlikte Türkiye başkanlık sistemine ve özerk federasyonlara geçmeli diyor. Yani Türkiye bölünmeli, buradan bir Kürdistan ayrılmalı diyor. Geçtiğimiz günlerde Barzani de bunu teyit etti. Bu kitapta geçen konuları Engin Alan general, geçen yıl yayınlamış olduğu PKK terörüyle ilgili kitabında bunu belgeleriyle ortaya koymuş. Engin alan paşa diyor ki; 2006 yılında Oslo'da tam bir mutabakat sağlandı. Bu mutabakatın 1., 2.. ve 4. maddeleri anayasa değişikliğine ilişkindir. Değişecek olan anayasayla birlikte Türkiye bölünme sürecine sokulmuştur. İmralı canisi de diyor ki, buna direnecek unsurları gördük." 

Haluk Pekşen:

NUMAN KURTULMUŞ'A SORDU: PKK'YA TALİMATI SEN Mİ VERDİN NEREDEN BİLİYORSUN? 

Türkiye'nin milli olan tüm değerlerinin eker teker yok edildiğini vurgulayan Haluk Pekşen, "Geçtiğimiz günlerde Misak-ı Milli ve Lozan tartışması gündeme geldi ve bir anda herkes şaşırdı. Ne oldu da bir anda 100 sene öncesine döndük de bu tartışma başladı. Misak-ı Milli ve Lozan'ı tartışmaya açmak da bugün Türkiye'nin Misak-ı Milli'sini yeniden belli bir sürece sokma hazırlığıdır. Önce 4+4+4 ile milli eğitim çökertildi. Sonra silahlı kuvvetlerinin elindeki istihbarat kuvvetleri ve MİT'in uluslarası istihbarat gücü kırıldı ve MİT de çöktü. Sonra milli ordu çöktü. Arkasından milli değer adına aklına ne geliyorsa bilinçli bir şekilde çökertildi. O zaman tabelalardan TC'nin niye kaldırıldığını şimdi anlıyoruz. İstiklal Marşı'nın niye tartışmaya açıldığını ,okullardan andımızın niye kaldırıldığını anlıyoruz. Milli değerler çökünce şimdi son hamleye gelindi. Misak-ı Milliyle birlikte milli devlet ortadan kalkacak ve federatif devlet ile sonu nereye varılacağı bilinmeyen bir devlet düzeni kurulmak isteniyor. Sayın Numan Kurtulmuş'un cümleleri çok net. Diyor ki; "Eğer evet çıkmazsa terör artar". Bundan o kadar emin, çünkü biliyor. O zaman ona soruyorum, Sayın Numan Kurtulmuş sen bunu nereden biliyorsun? anlaşmayı yapan sen misin? İmralı canisiyle görüşmeleri yürüten sen misin? Engin Alan paşanın yayınladığı 9 maddelik Oslo protokolünde diyor ki; 8. maddede Öcalan'la 2 temsilci sürekli olarak görüşmeye devam edecek. Yani bölünme olmazsa PKK'nın terörü yükselteceğini mi söylüyorsun? o zaman sana soruyorum; bu anaysa tartışmaları başladığı günden beri PKK terörü durdu bu talimatı sen mi verdin de durdu? Anlaşmayı sen mi yaptın? Burada bugünkü gündemin konusu Türkiye'nin milli meselesidir. Bu hiçbir partinin değil Türkiye'deki herkesin meselesidir.  80 milyon yurttaş içerisinde ben bu ülkenin bölünmez bütünlüğünden yanayın diyen bu ülkede ay yıldızlı bayrağın misakı milli sınırların içerisinde dalgalanmasını istiyorum diyen herkesin meselesidir." şeklinde ifade etti. 

PKK İLE GÖRÜŞEN ŞEREFSİZDİR DEYİP OSLO'DA ÖCALAN İLE ANLAŞTILAR

Pekşen, "Hiç unutmayın, PKK ile görüşen şerefsizdir açıklaması bana söylenmedi. Kayseri meydanında o söz orada duruyor. Ama hepiniz biliyorsunuz ne görüşmesi, Oslo'da protokol bile yapılmış. Ülkenin şehirleri teslim edilmiş terör örgütüne tünellerin açılmasına izin verilmiş.Bende soruyorum; biz hangi konuda uyardık, ne dedik de yanıldık. Balyozun kumpas olduğunu söylediğimizde bize denmeyen kalmadı. Şimdi herkes diyor ki evet kumpasmış, haklısınız." dedi.

Haluk Pekşen:

MECLİSTE KAVGALARI BİLEREK YARATTILAR

Anayasa taslağının Türkiye için büyük tehdit olduğunu ve kabul edilmesi halinde ülkenin bölünmeye sürükleneceğini söyleyen Haluk Pekşen, "Mecliste de gündeme getirdim. Her yerde söylüyorum. Bu anayasa taslağı teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın federal devlet fikirlerini barındırıyor ve Abdullah Öcalan'ın kitabından bu maddeler kopyalanarak hazırlandı. Teröristbaşının fikirlerini ülkemize anayasa olarak getiriyorlar. Bu asla kabul edilemez. Meclisteki kavgaları bilerek yarattılar. Anayasanın içindeki maddelerin tartışılıp anlaşılmasını kasıtlı olarak engellemeye çalıştılar. Ama biz CHP olarak hazırlanana anayasanın getireceği tehdidi vatandaşlara madde madde anlatacağız. Halk maddeleri tartışmaya başlarsa bizim CHP olarak zaten bir şey yapmamıza gerek kalmaz."

HDP İKİ YÜZLÜ, GİZLİ EVETÇİ
 
CHP'nin HDP ile aynı safta olduğu iddialarını yanıtlayan Haluk Pekşen, "Milli değerlerin içinde bir parti olsa bu olabilirdi ancak değil. Ben bunu Mecliste yüzlerine de söyledim. HDP ikiyüzlü. El altından evet, vitrinde hayır diyor. İkiyüzlü siyaset yapıyor. bu yüzden artık Kürtler bile artık onları desteklemiyor. HDP o bölgedeki insanları temsil etmiyor. O bölgenin dertlerini dinleyen ve çare arayan tek parti CHP'dir. Çünkü bizim onlardan hiçbir çıkarımız yok." diye konuştu.
 
AK Parti'nin uluslar arası siyasette de başarısız olduğunu ifade eden Pekşen, "İktidarda oldukları 15 yıl boyunca AKP şurada kazandı denilebilecek tek bir dış politik alan yok. Bunu Suriye'de gördük, Ege de gördük şimdi de Kıbrıs'ta bu yaşanıyor. Kimse kalkıp da AKP dış siyasette şurada kazandı diyemez." dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler