Gül’den ’ABD’ açıklaması

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın çevresi, bir gazetenin Washington temsilcisi tarafından kaleme alınan "Gül'ün 1 Kasım seçimlerinden önce ABD'yi ziyaret etmeyi planlayıp, daha sonra iptal ettiği" yönünde çıkan haberin gerçeği yansıtmadığını duyurdu

Gül’den ’ABD’ açıklaması

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın çevresi, bir gazetenin Washington temsilcisi tarafından kaleme alınan "Gül'ün 1 Kasım seçimlerinden önce ABD'yi ziyaret etmeyi planlayıp, daha sonra iptal ettiği" yönünde çıkan haberin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Gül'ün ofisinden yapılan açıklamaya göre, Hürriyet gazetesinde bugün Washington Temsilcisi Tolga Tanış imzalı çıkan "Washington seçimi nasıl gördü" başlıklı yazıda, 1 Kasım'da 7 Haziran benzeri bir sonuç çıkması durumunda Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Amerika'ya gideceği iddia edilmiş ancak seçim sonuçlarından sonra bu ziyaretin iptal edildiği belirtilmişti.

Eski Cumhurbaşkanı Gül'e yakın kaynaklar, gündeme getirilen Gül'ün 1 Kasım seçimlerinden önce ABD'yi ziyaret etmeyi planlayıp, daha sonra iptal ettiği yolunda çıkan haberin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Sözkonusu davetle ilgili mektubu doğrulayan Gül'e yakın çevreler, "11. Cumhurbaşkanı Gül'ün seçimlerden önce ABD'yi ziyaret etmeyi planlayıp, seçimlerden sonra iptal ettiği yolunda çıkan haber gerçeği yansıtmamaktadır. Ortadoğu Enstitüsü Türkiye Çalışmaları Merkezi her yıl düzenlediği konferansa 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü davet etmiştir. Gül'ün bu davete katılmayacağı seçimlerden önce yazılı ve sözlü olarak bildirilmiştir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset