Gül Gannuşi ile görüştü

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret eden Tunus Nahda Hareketi lideri Raşid El Gannuşi, 1 Kasım genel seçimlerinde sağlanan katılım oranı ve başarıdan ötürü Türk halkını tebrik etti ve Türkiye'nin istikrarının bölge için önem taşıdığını söyledi.Müstak

Gül Gannuşi ile görüştü

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret eden Tunus Nahda Hareketi lideri Raşid El Gannuşi, 1 Kasım genel seçimlerinde sağlanan katılım oranı ve başarıdan ötürü Türk halkını tebrik etti ve Türkiye'nin istikrarının bölge için önem taşıdığını söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ( MÜSİAD) tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında İstanbul'a gelen Tunus Nahda Hareketi lideri Raşid El Gannuşi, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü çalışma ofisi olan Ayazağa Kasrı'nda ziyaret etti. Tunus'taki son gelişmeler hakkında bilgi veren Gannuşi, yeniden Türkiye'de olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, seçimlerde sağlanan katılım oranı ve başarıdan ötürü Türk halkını tebrik etti. Gannuşi, Türkiye'nin istikrarının ve refahının bölge için büyük önem taşıdığını, bu bakımdan seçimlerin önemli bir fırsat oluşturduğunu düşündüğünü kaydetti.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise, Gannuşi ve beraberindeki heyeti Ayazağa Kasrı'nda ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu, Gannuşi'nin İslam ve demokrasi alanında çok sayıda çalışma yaptığını ve kitap yayımladığını, dolayısıyla değerinin bir siyasetçiden öte olduğunu, ayrıca Yasemin Devrimi'nin ardından yaptıklarıyla fikirlerini hayata da geçirdiğini belirtti.

Bölgedeki son gelişmeleri de ele alan Gül ve Gannuşi, heyetler arası görüşmenin ardından baş başa bir görüşme gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset