Gizli Tanık Serbest Bırakıldı

Erzincan'da dönemin Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu Erzincan Ergenekon Davası'nda gizli tanık 'Efe' olarak ifade veren İliç eski Savcısı Bayram Bozkurt, çıkarıldığı nöbetçi mah

Gizli Tanık Serbest Bırakıldı
Erzincan'da dönemin Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu Erzincan Ergenekon Davası'nda gizli tanık 'Efe' olarak ifade veren İliç eski Savcısı Bayram Bozkurt, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.
 
Erzincan'da İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı uygulamaya koydukları iddiası ile Orgeneral Saldıray Berk dışında Başsavcı İlhan Cihaner, MİT Bölge Müdürü Ş.D., Eskişehir İl Jandarma Komutanı Albay R.G.'nin de aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklanmıştı. Ergenekon davasına bakan Yargıtay 11'inci Ceza Dairesi 13 Kasım 2015'te, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ve emekli Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 14 sanığı suçsuz bularak beraat etmelerine karar verdi. 
 
Davanın beraat ile sonuçlanmasının ardından Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gizli tanık 'Efe' olarak ifade veren İliç Eski Savcısı Bayram Bozkurt Ankara'da gözaltına alındıktan sonra Erzincan'a getirildi. Adalet Sarayı'nda Cumhuriyet Başsavcısı'na yaklaşık 5.5 saat ifade veren Bozkurt, daha sonra Başsavcılık tarafından 'yalancı gizli tanıklık ve hürriyeti tahdit' suçlarından tutuklama istemi ile mahkemeye sevk edildi. Yaklaşık 3 saat süren mahkemenin ardından Bayram Bozkurt,  adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler