Genç: Artık dik duran bir Türkiye var

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç çalışmalarını sürdürüyor

Genç: Artık dik duran bir Türkiye var

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son iki günde 20 mahalleyi ziyaret eden Başkan Genç, 15 yılda AK Parti iktidarlarının Türkiye'ye kazandırdığı hizmet ve projeleri anlatarak  vatandaşlardan destek istiyor.

Başkan Genç, "AK Parti, 2002 yılında bütün kurumlarıyla iflas etmiş, hantallaşmış bir Türkiye'den özgüveni yüksek, egemen güçlerle boy ölçüşebilen ve milli çıkarlarını sonuna kadar koruyan bir Türkiye haline geldi. Artık Türkiye, kendi öz kaynaklarıyla büyük devletlere meydan okuyor. Artık Türkiye, eski Türkiye değil... ABD'ye boynu bükük giden bir cumhurbaşkanı yok, dik duran bir cumhurbaşkanı var. Artık boynu bükük bir Türkiye yok, meydan okuyan, dik duran bir Türkiye var." dedi.
Genç: Artık dik duran bir Türkiye var
"IMF KAPILARINDA DİLENMİYORUZ"

AK Parti'nin toplumun bütün kesimlerinden destek alarak merkez parti haline geldiğine dikkat çeken Başkan Genç, "AK Parti'nin konumunu anlamak için Türkiye'nin son 15 yılda nereden nereye geldiğini iyi analiz etmek lazım. Biz iktidara 2003 yılında geldik. Her anlamda bitmiş, tükenmiş bir Türkiye vardı. Ekonomik krizlerle devletin ve milletin parası talan edilmiş, devletin bütün kaynakları belli finans çevrelerine peşkeş çekilmiş bir Türkiye'yi devraldık. O günleri iyi hatırlamalıyız. Borç almak IMF'nin kapılarında iki büklüm dilenen başbakanlar vardı. IMF'nin sıradan bir memuru 5 milyar dolar borç vermek için o da yüksek faizden hükümetlerimize talimatlar yağdırıyordu. Bu günleri asla unutmamalıyız. Faizin %70-80'lere çıktığı günlerden bugünlere geldik. 2002 yılında Merkez Bankası'nın kasasında 28 milyar dolar vardı. Bugün ise bütün baskılara ve müdahalelere rağmen Merkez Bankası'nın kasasında 116 milyar dolar döviz rezervi var. İnşallah bu daha da yükselecek. Eğitim ve sağlık olanaklarının son derecek kısıtlı olduğu bir Türkiye'den 2000 bin yataklı modern hastanelerin hayata geçtiği bir Türkiye'ye geldik. Yapılan yeni okullarla ortalama 30 öğrencinin eğitim görüyor. Eskiden  40-50 kişilik sınıflarda okuyorduk. Hızlı trenleri hayata geçirerek ulaşımda Türkiye'ye çağ atlattık. Hızlı tren ile İstanbul'dan Ankara'ya 2 saatte ulaşabiliyorsunuz." diye konuştu.

Genç: Artık dik duran bir Türkiye var

TREN YOLU VE YATIRIM ADASI YAPILACAK

AK Parti iktidarında Trabzon'a kazandırılan projelerden bahseden Başkan Genç, bu projelerle AK Parti'nin farkını ortaya koyduğunu belirterek, "Sadece Trabzon'a kazandırılan projelere baktığımızda AK Parti'nin farkı açıkça ortaya çıkacaktır. Sahil yolu, Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi, ikinci devlet üniversitesi, devlet hastaneleri, yurtlar, karayolları, HES'ler, Kanuni Bulvarı, yapılacak olan şehir hastanesi ve tren yolu, yatırım adası Trabzon'a çağ atlatacak projelerdir. Arsin'de yapılacak olan yatırım adası ve şehir hastanesi ciddi istihdam olanakları yaratacaktır. En önemlisi de Trabzon-Erzincan tren yolu hattının yapılacak olmasıdır. Tren yoluyla Trabzon Limanı Ortadoğu'nun ticaret üssü haline gelecektir. İşte AK Parti diğer siyasi partilerden farklıdır. AK Parti vizyon ortaya koyar, proje ortaya koyar, eser ortaya koyar... Ama diğerleri laf salatası yapar. Son 15 yılda yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bütün yasakları ortadan kaldıran, devleti asıl sahibi olan millete teslim eden AK Parti'nin bundan sonra da yapacağı çok iş var... Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Türkiye dünyanın parlayan yıldızı olmaya devam edecektir. O cumhurbaşkanı ki Türkiye'ye kaybetmiş olduğu özgüvenini kazandırdı. Bütün kurumlarıyla birlikte iflas etmiş, hantallaşmış Türkiye'nin geçirdiği dönüşüm ve gelişim gerçekten de takdire değerdir. Artık egemen güçlerin her dediğini yapan, onlara boyun eğen bir Türkiye yok. Milli çıkarlarını sonuna kadar koruyan, kaynaklarını peşkeş çekmeyen büyük devletlerle boy ölçüşen bir Türkiye var. İnşallah 24 Haziran'dan sonra AK Parti sizlerin desteğiyle yoluna daha güçlü ve dinamik bir şekilde devam edecektir. Daha yapacak çok işimiz var." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler