G-20 liderlerinden saygı duruşu

G-20 Liderler Zirvesi kapsamında düzenlenen "Küresel Sınamalar, Terörizm ve Mülteci Krizi" konulu çalışma yemeğinde Fransa'daki terör kurbanları için saygı duruşunda bulunuldu.Türkiye'nin dönem başkanlığında Antalya Belek'te devam eden G20 Liderler Zirves

G-20 liderlerinden saygı duruşu

G-20 Liderler Zirvesi kapsamında düzenlenen "Küresel Sınamalar, Terörizm ve Mülteci Krizi" konulu çalışma yemeğinde Fransa'daki terör kurbanları için saygı duruşunda bulunuldu.

Türkiye'nin dönem başkanlığında Antalya Belek'te devam eden G20 Liderler Zirvesi kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde, "Dirençliliğin Artırılması, Finansal Düzen, Uluslararası Vergi, Yolsuzlukla Mücadele, IMF Reformu" konulu çalışma oturumu düzenlendi. G-20 devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla gerçekleşen oturumda, G-20 zirvelerinin geleneksel konuları olan ekonomi ve finansın yanı sıra bu konular etrafındaki alanlarda yaşanan sorunlar ve gelişmeler ele alınarak değerlendirildi.

Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping, Almanya Başbakanı Angela Merkel de katıldı.

HELLİM PEYNİRLİ SALATA

Toplantıya verilen arada liderler öğle yemeğine geçti. Yemeğe geçerken, ülke bayrakları önünde İspanya Başbakanı Mariano Rajoy,Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabıus, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker İngiltere Başbakanı David Cameron, İtalya Başbakanı Matteo Renzi Fransa'da hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.Ayrıca Avrupa Birliği ve Fransa bayraklarına siyah kurdele takıldığı görüldü. Öte yandan liderlere öğle yemeğinde, ızgara, hellim peynirli nar ekşisi soslu Akdeniz salatası, Izgara ve tava kalamar, karides, lüfer, domatesli makarna hamurunda lor peynirli ıspanak, tartar soslu deniz börülcesi, dondurma ve taze meyve eşliğinde kestane ezmesi ikram edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler