"Fındıkta dünyanın bir numarası Türkiye ama..."

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce'de fındık üreticileriyle buluştu. Kılıçdaroğlu, "Dünyada fındıkta bir numarayız. Ama fındığın fiyatını bizim üreticimiz değil, Hamburg borsası belirliyor" dedi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce'nin Gölyaka ilçesi

"Fındıkta dünyanın bir numarası Türkiye ama..."

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce'de fındık üreticileriyle buluştu. Kılıçdaroğlu, "Dünyada fındıkta bir numarayız. Ama fındığın fiyatını bizim üreticimiz değil, Hamburg borsası belirliyor" dedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde partililer ve fındık üreticileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, "Dünyada fındıkta bir numarayız. Ama fındığın fiyatını bizim üreticimiz değil Hamburg borsası belirliyor. Dolayısıyla bizim fındık üreticisinin alın terini birileri yiyor. Üretici alın terinin karşılığını alamıyor. Eğer Dünya'da bir üründe bir numaraysanız fiyatı siz belirlersiniz. Türkiye fındığın yüzde 70'ini mi üretiyor evet o zaman fındığın fiyatını biz niye belirlemiyoruz. Niye başkaları egemen. 1930'larda FİSKOBİRLİK kurulmuş, şimdi neredeyse kapattılar. Fındık fiyatının belirlenmesi için fındık borsasının Karadeniz'de kurulması lazım. Devlet fazla üretim varsa geri alması lazım, stoklaması, fiyatı asla düşürmemesi lazım. Bir sene yüksek bir sene düşük olursa kaybeden üretici olur. Devlet fiyatlar düşmesin diye araya girecek fiyatı belirleyecek. Dünya'daki üreticiler bu Türkiye'nin hali ne bir sene yüksek bir sene düşüyor diyor. Biz Dünya'nın da istikrarını bozuyoruz. Borsamız olsa, fındık fiyatını Hamburg değil Karadeniz belirleyecek dersek bu tablo değişmiş olur. Bu tabloyu değiştirmek için yola çıktık. Değiştirirken de gücü sizden alacağız. Ama yetki verirseniz. Yetki verirseniz bütün komşularımızla da iyi olacağız. Biz Suriye ile niye kavga ediyoruz. Biz bütün komşularımızla iyi geçineceğiz, mal satacağız. Bizim sanayicilerimiz kazanacak" diye konuştu.

Atatürk'ün "Yurtta Barış Cihanda Barış" sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, dış politikanın iç politikaya karıştırılmaması gerektiğini söyledi, Türkiye'nin tüm Dünya'nın gözünde değer kaybettiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, Gölyaka programının ardından Ankara'ya hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler