Erdoğan'dan Putin'e sert mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayburt'ta toplu açılış töreninde vatandaşlara seslendi ve Putin'e sert bir mesaj gönderdi. Erdoğan'ın bütün dünya tarafından merakla beklenen konuşmasının satır başları şöyle: Sayın Putin Türkiye'ye giden birtakım tırlardan bahsediy

Erdoğan'dan Putin'e sert mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayburt'ta toplu açılış töreninde vatandaşlara seslendi ve Putin'e sert bir mesaj gönderdi.

Erdoğan'ın bütün dünya tarafından merakla beklenen konuşmasının satır başları şöyle:

Sayın Putin Türkiye'ye giden birtakım tırlardan bahsediyor. Dedikodularla iş yapılmaz. 

Paris'te zirve var. Kendisi de oraya gelecek. Bu meseleyi orada da görüşürüz. 

Rusya yalancı durumuna düşecektir. Sayın Putin kim teröre çift taraflı oynuyorsa ateşle oynuyordur. diyor. Evet buna katılıyorum. 

380 binin katiliyle ortaklık yapmak ateşle oynamaktır. Biz ona diyoruz ki, ateşle oynama. Devletler arasındaki ilişkiler çocuk oyuncağı değildir.

"Rusya'nın uçak meselesini bahane ederek, Suriye'deki askeri bağlarını güçlendirmesinin gerisindeki kurnazlığı da görmüyor değiliz."

"Biz Rusya'yla ilişkilerimizi çok önemsiyoruz. Putin diyor ki "Bizi arkadan hançerlendik" Bu millet asla kimseyi arkasından hançerlemez. Bu millet göğüs göğüse savaşmayı çok iyi bilir 

DAEŞ'le mücadele eden ülke Türkiye'dir. " Türkiye'yi İslamlaştırma lafı ne demek" Ben Rus yönetimi için "Hristiyanlaştırıyor" desem. Olur mu? 

Türkiye DAEŞ'ten petrol alıyor diyorlar. Yazıklar olsun.Tam aksine Rus şirketleri ve DAEŞ Suriye rejimine petrol satıyor.Biz bir terör örgütünden petrol alacak kadar haysiyetsiz değiliz. Bunlar müfteri sıfatını sahiplenmişler.BM'de 120 ülke olarak muhalifleri kabul ediyoruz. DAEŞ'ten petrol alındığının söylenmesi tam bir fiyaskodur.

Rusya iddialarını ispatlamalıdır. Yoksa yalancı durumuna düşecektir.

Putin ile bir sorunumuz yok. Pazartesi günü bu konuları onunla görüşmek çok isterim.

Salı sabahı sınırımızı ihlal eden bir savaş uçağı F16'larımız tarafından düşürüldü. İkazlara rağmen dinlemediler. Neticesinde vuruldu.

Sınırımız daha önce de havan topu, uçak, helikopterlerin bu tür tacizleri oldu.

Bu olaydan 3-4 gün önce iki kez sınır ihlali yaptılar. Bize dediler ki, stratejik ortaklığımız var. dediler. Ben kendisini 4 Ekim'de aradım. Bunun şık olmadığını söyledim.

G20'de konuştuk. "Davetsiz misafirlik olmaz" dedik.

Salı sabahı sınırımızı ihlal eden bir savaş uçağı F16'larımız tarafından düşürüldü. İkazlara rağmen dinlemediler. Neticesinde vuruldu.

"DAVETSİZ MİSAFİR OLMAZ SAYIN PUTİN"

Sınırımız daha önce de havan topu, uçak, helikopterlerin bu tür tacizleri oldu.

Bu olaydan 3-4 gün önce iki kez sınır ihlali yaptılar. Bize dediler ki, stratejik ortaklığımız var.

Ben kendisini 4 Ekim'de aradım. Bunun şık olmadığını söyledim. G-20'de, önceki ihlâlleri (3-4 Ekim) Putin'le konuştuğumuzda "Misafir olarak kabul edin" dediler. "Davetsiz misafirlik olmaz" dedik.

Putin'in Hollande konuşmasından sonra yaptığı açıklamalar asla kabul edilemez.

"DAEŞ PETROLÜNÜ RUS ŞİRKETLER ALIYOR"

DAEŞ'le mücadele eden ülke Türkiye'dir. "Türkiye'yi İslamlaştırma lafı ne demek"

Ben Rus yönetimi için "Hristiyanlaştırıyor" desem. Olur mu?

Türkiye DAEŞ'ten petrol alıyor diyorlar. Yazıklar olsun.

Tam aksine Rus şirketleri ve DAEŞ Suriye rejimine petrol satıyor.

Biz bir terör örgütünden petrol alacak kadar haysiyetsiz değiliz. Bunlar müfteri sıfatını sahiplenmişler.

BM'de 120 ülke olarak muhalifleri kabul ediyoruz.

Sayın Putin Türkiye'ye giden birtakım tırlardan bahsediyor. Dedikodularla iş yapılmaz.

Paris'te zirve var. Kendisi de oraya gelecek. Bu meseleyi orada da görüşürüz.

Rusya yalancı durumuna düşecektir. Sayın Putin kim teröe çift taraflı oynuyorsa ateşle oynuyordur. diyor. Evet buna katılıyorum.

"ATEŞLE OYNAMA"

Suriye'de 380 bin cana mal olan devlet terörü uygulayan Esed rejimine destek olmak, ateşle oynamaktır. Ilımlı muhalifleri vurmak, ateşle oynamaktır. Bize olmadık ithamlarda bulunmak, vatandaşlarımıza eziyette bulunmak, ateşle oynamaktır. Yardım TIR'larını vurmak ateşle oynaktadır. Rusya'ya samimi olarak ateşle oynamamasını tavsiye ediyoruz.

"GÖĞÜS GÖĞÜSE ÇARPIŞIRIZ"

Biz Rusya ile olan ilişkilerimiz çok önemsiyoruz. Sayın Putin, Türkiye'nin kendilerini sırtından bıçakladığını söylüyor. Hayır, bu millet hiçbir zaman sırtından bıçaklamamış, göğüs göğüse çarpışmasını bilmiştir. Neticesi ne olursa olsun öyle yaparız. Bu ilişkilerin zarar görmesini istemiyoruz. Suriye sınırımızın ihlali nedeniyle yaşanan mesele kendi mecrasında devam eder, her şey araştırılır. Ama bu mesele üzerinden Türkiye'ye yönelik topyekün iftira kampanyası başlatılması, ilişkilerimizin tehlikeye atılmasını yakıştıramıyorum. Bu konuyu Putin'le yüzyüze görüşmeyi isterim. Bu konunun gereksiz şekilde tırmandırılmasından rahatsız olduğumuzu söylemek isterim.

Türkiye ile Rusya arasında çok büyük işbirliği potansiyeli var. Bu olayın bu potansiyele zarar vermesini istemiyoruz. Bu durumdan zarar görecek olan ülkelerimizdir. Gelin bu duruma meydan vermeyelim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler