Erdoğan: 'Yeni katliamlar istemiyorsak...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldiği iftar programında konuştu. Erdoğan, "20 yıl önce kendine sığınan sivilleri, Sırp kasabı Ratko Mladiç liderliğindeki o askerlerin in

Erdoğan: 'Yeni katliamlar istemiyorsak...'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldiği iftar programında konuştu. Erdoğan, "20 yıl önce kendine sığınan sivilleri, Sırp kasabı Ratko Mladiç liderliğindeki o askerlerin insafına teslim eden anlayış bugün de milyonlarca sivil Suriye kasabı Esed'e teslim ediliyor" dedi.
 
"RAMAZAN AYI TÜM İYİ NİYET TEMENNİLERİMİZE RAĞMEN BURUK GEÇTİ"
 
Dünyadaki gelişmeler nedeniyle Ramazan ayının buruk geçtiğini ifade eden Erdoğan, "Ramazan ayı tüm iyi niyet temennilerimize, umutlarımıza ve heyecanlarımıza rağmen gerek milletimiz gerek dünyadaki bazı ülke ve halklar için buruk geçti. Tarumar edilen şehirlerin görüntüleri içimizi parçaladı" diye konuştu.
 
"MİLYONLARCA SİVİL SURİYE KASABI ESED'E TESLİM EDİLİYOR"
 
Srebrenitsa Katliamı'na değinerek tarihten ders çıkarılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Ders alınmayan tarih tekerrür eder. Şu anki yaşanan hadiseleri önümüze koyduğumuzda maalesef böyle bir dersin çıkarılmadığını görüyoruz. Ne yazık ki bugün de benzer olaylar Suriye başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde tekrarlanıyor. 20 yıl önce kendine sığınan sivilleri, Sırp kasabı Ratko Mladiç liderliğindeki o askerlerin insafına teslim eden anlayış bugün de milyonlarca sivil Suriye kasabı Esed'e teslim ediliyor. Artık herkesin elini vicdanına koyarak harekete geçmesi şart" ifadelerini kullandı.
 
"YENİ SREBRENİTSA KATLİAMLARININ RUANDA KATLİAMLARININ YAŞANMASINI İSTEMİYORSAK"
 
Erdoğan, "Şayet gelecekte yeni Srebrenitsa katliamlarının Ruanda katliamlarının yaşanmasını istemiyorsak, başta BM Güvenlik Konseyi ülkeleri olmak üzere tüm uluslararası ve bölgesel güçlerin inisiyatif laması gerekiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler