Erdoğan ve Kılıçdaroğlu son anketleri açıkladı

Referanduma kısa bir süre kala "Evet" ve "Hayır" cephesinin iki lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ellerindeki son anket rakamlarını açıkladı

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu son anketleri açıkladı
Pazar günü gerçekleştirilecek referandum öncesinde bu akşam iki ayrı televizyon kanalına konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ellerindeki anket sonuçlarını açıkladı. İki isim de bu kez rakam verdi.

ERDOĞAN: ÇOK FARKLI EVET ÇIKABİLİR

Cumhurbakşanı Erdoğan, TRT ortak yayınında soruları yanıtladı. Erdoğan pazar günü yapılacak referandumun sonucu ile ilgili "Pazar günü öyle zannediyorum  ki, çok çok farklı bir netice de 'evet' lehinde gelebilir." dedi. 

Erdoğan "Şu an itibarıyla tüm  araştırma gruplarından bize gelenler, hepsi de hemen hemen olumsuzu hiç yok,  hepsi 'evet' istikametinde. Ama bakıyorsunuz aralarında birer, ikişer, üçer puan  var. Bunların içerisinde açık ara olanlar da var. Pazar günü öyle zannediyorum  ki, çok çok farklı bir netice de 'evet' lehinde gelebilir. 'Evet' lehinde çıkacak  olan bu netice, milli iradenin bu yeni yönetim sistemini ne denli benimsediğini  de ortaya koyacaktır. Oran, 55'in altında gösterenler de var, 55-60 aralığında  gösterenler de var." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: EN SON GELEN TAHMİN...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, Halk TV'de katıldığı canlı yayında referandum süreci ve anketlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu "En son gelen tahmin 53 civarında 'hayır' oyu olacağı yönünde bir tablo var. Bunun içinde gizli oy dediğimiz, 'Acaba bu düşüncemi açıklarsam yani 'hayır' dersem başıma bir şey gelir mi?' diyen kitle de var. Onların önemli bir kısmı zaten 'hayır'dan yana tavır takınıyor. Sandığa gidiş oranı ne kadar yüksek olursa 'evet' ile 'hayır' arasındaki fark 'hayır' lehine o kadar büyümüş olur" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset