Erdoğan: "Savcılar üzerine düşeni yapmalı!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijerya Devlet Başkanı Buhari ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, HDP eş başkanı Demirtaş'ın Sur çağrısı ile ilgili soruya  "Savcılar üzerilerine düşeni yapmalı" diye cevap verdi.   Erdoğan, "Bölge halkının, Kürt kardeşle

Erdoğan: "Savcılar üzerine düşeni yapmalı!"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijerya Devlet Başkanı Buhari ile ortak basın toplantısı düzenledi.
Erdoğan, HDP eş başkanı Demirtaş'ın Sur çağrısı ile ilgili soruya  "Savcılar üzerilerine düşeni yapmalı" diye cevap verdi.
 
Erdoğan, "Bölge halkının, Kürt kardeşlerimin, böyle terör kokan, teröre davet kokan bir çağrıya 'evet' diyeceğine inanmıyorum. Bunun yanında özellikle de bunun için birilerinin suç duyurusu yapmasına gerek yok. Her şey açık, net ortada ve bu savcılıklara bir davettir, savcıların da kendi üzerine düşen görevi burada yerine getirmesi gerekir diye düşünüyorum. Çünkü ülkemi karıştırmaya, ülkemin huzurunu karıştırmaya kimsenin hakkı yoktur." dedi
 
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
 
Nijerya, Sahra altı bölgede stratejik ortak olarak gördüğümüz bir ülkedir.
 
Altınızı çizmek istediğim bir konu var çünkü Türkiye'de bundan şikayetçi. Uzun zamandır terörle mücadele eden bir ülke olarak Nijerya'da yaşanan her menfur eylem yüreğimizi yaralıyor.
 
İnsanlık dışı eylemler için kendim ve milletim adına baş sağlığı dileklerimizi iletmek istiyorum.
 
Bu eylemler terörün kanlı yüzünü dünyanın her yerine aynı olduğunu bir delilidir.
31 Ocak ve 9 Şubat'taki insanlık dışı eylemler dolayısıyla milletim adına başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum.
 
Bir müslüman olarak bizi üzen birşey var. Irak'a, Suriye'ye, Nijerya'ya bakıyoruz, öldüren de ölen de 'Allah-u Ekber' diyor. Çünkü terörün dini yoktur milleti yoktur.
 
Terör örgütleri arasında ayrım yapılmamalıdır.
 
Terörün bir dinle, inanç gurubuyla ya da etnik bir unsurla bağdaşlaştırılması terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürecektir.
 
Terörle mücadele konusunda Türkiye olarak Nijerya ile işbirliğine hazırız.
 
Türk iş adamlarını Nijerya'ya yatırım yapmaya çağırıyorum, iki ülkenin toplam nüfusuna bakıldığında bu, çok önemli bir pazardır.
 
İş adamlarımız çeşitli sektörlerde işbirliği için görüşmelerini sürdürüyor.
 
Nijeryalı iş adamlarına Türkiye'ye yatırım yapmaları için her türlü desteği vermeye hazırız.
Erdoğan, HDP eş başkanı Demirtaş'ın Sur çağrısı ile ilgili soruya  "Savcılar üzerilerine düşeni yapmalı" diye cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset