Erdoğan: Onlar kaçıyor, biz kovalıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, paralel yapının er ya da geç tamamen çökertileceğini söyledi.

Erdoğan: Onlar kaçıyor, biz kovalıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, paralel yapının er ya da geç tamamen çökertileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Hukuki Araştırmalar Derneği mensuplarını konuk eden Erdoğan, paralel yapının er ya da geç tamamen bitirileceğini ifade ederek, "İmam denilen kişilerin emrine giren hakim ve savcılar adalete büyük zarar verdi. Bunlardan bazıları kaçtı, bazıları hesap veriyor. Onlar kaçıyor, biz kovalıyoruz. Karşımızdaki yapı ne kadar alçak olursa olsun biz mücadelemizi hukuk içinde yürütmeye mecburuz. Bu ülke yol geçen hanı değildir. Bu yapı içinde ne kadar kişi varsa hepsi hesap verecek cezasını alacak. Aynı yapının her alanda faaliyet gösteren elemanları için de geçerlidir. Ya bir insan sen savcısın, hakimsin, hukukçusun nasıl oluyor da bu iradeyi hakka ters bir iradeye teslim ediyorsun? Niye kaçtın; hani sen savcıydın niye kaçtın? Niye burada değilsin, hakkını savun kaçma! O da ne durumda olduğunu çok iyi biliyor da onun için kaçtı. Bunların hiç biri kendilerini bekleyen akibetten kurtulamayacaklardır. Legal görünüm altında illegal tehdit oluşturan bu yapıyı er yada geç çökerteceğiz. Bunun hiç lamı cimi yok" dedi.

"DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR"

Bir kez daha "Dünya 5'ten büyüktür" diye haykıran Erdoğan, "Bu 5 ülkede bir tane Müslüman ülke yok. Böyle adalet olabilir mi? 3 tanesi Avrupa ülkesi. Ben Rusya'yı da Avrupa ülkesi sayıyorum. Biri Amerika, diğeri de Çin. "Ama böyle konuşma, senin hakkında iyi düşünmezler" diyorlar. Bunu bu fakir söylemeyecekse o söylemeyecekse bu söylemeyecekse kim söyleyecek" ifadelerini kullandı.

'VİCDAN" VURGUSU

Erdoğan, hakim ve savcılara çağrıda da bulunarak, "Hakim ve savcılar arasında asıl denetimi yapacak olan mekanizma kendi vicdanlarınızdır. Küçücük meseleleri aramızda ayrılık meselesi haline getirmeyin. Bizim davamız büyük. Büyük davamızı küçücük meselelere kurban etmeyelim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler