Erdoğan: Hedef 2023’te ilk 10’a girmek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin önünde 2023 hedefleri olduğunu belirterek, "Amacımız Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023'te Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmektir" dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İst

Erdoğan: Hedef 2023’te ilk 10’a girmek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin önünde 2023 hedefleri olduğunu belirterek, "Amacımız Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023'te Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen 3. TÜMSİAD TÜMEXPO ve Uluslararası Kobi Şurası / All In Tech Zirvesi'ne katıldı. Zirve Kuran'ı Kerim hilafetiyle başladı. Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan, çok sayıda siyasi isim, işadamı ve STK katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını bitirip sahneden indiği sırada ise ilginç bir olay yaşandı. Erdoğan'ın sahneden ineceği sırada salondan bir kişi Erdoğan'a "boyuna kurban" diyerek seslendi. Yaşanan bu olay ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı güldürdü.

Muharrem ayını tebrik ederek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İslam dünyasının Muharrem ayının 10'una tekabül eden Aşure Ayını tebrik ediyorum. aşure gününün Suriye'de, Filistin'de, Mısır'da Libya'da ve daha pek çok yerde ölüm altında hayatlarını sürdüren kardeşlerimizin kurtuluşunun müjdecisi olmasını temenni ediyorum. Bugün vesilesiyle tutulan oruçların yapılan ibadetlerin kabul olasını niyaz ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TÜMSİAD uzun yıllardır yol arkadaşlığı, dava arkadaşlığı yaptığımız önemli bir kuruluşumuz. Uluslararası camiada etkin kuruluşların temsilcilerine İstanbul'umuza hoş geldiniz diyorum. Uluslararası Kobi Şurası'nın bu yılki gündemini oluşturan Kobiler İçin İslami Finans Konferansı'nı çok isabetli bir etkinlik olarak değerlendirdiğimi belirtmek isterim. G20 faaliyetleri kapsamında düzenlenen bu konferans Dünya Bankası, İslam Kalkınma Bankası ve Hazine Müsteşarlığımızın katkısıyla düzenleniyor. Ülkesi ve milleti için sorumluluk üstlenen TÜMSİAD'ın Türkiye'nin geleceğinde etkin konuma ulaşacağına inanıyorum" diye konuştu

"TÜRKİYE'Yİ SADECE TERÖRLE, SURİYE'DEN GELEN GÖÇMEN DALGALARIYLA ÖNE ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR"

Türkiye'de yapılan projelerle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün birileri Türkiye'yi sadece terörle, Suriye'den gelen göçmen dalgalarıyla öne çıkarmaya çalışıyor. Sadece bunlardan ibaret bir Türkiye portresi çizme gayretleri bu millete yapılacak en büyük haksızlıktır. Burada ben sizlere asıl Türkiye'yi anlatmak istiyorum. Temel ekonomik verileri ve bu büyük projelerden bazılarını kısaca hatırlatacağım. Türkiye 2003-2014 yılları arasında yılda ortalama yüzde 5'lik bir büyüme sağladı. Bu büyümenin 2008 yılından itibaren dünyada ciddi bir finans krizi yaşandığı dönemde gerçekleştiğini hatırlatmak istiyorum. Bu yıl yaşadığımız genel seçime, artan terör olaylarına 1 Kasım'daki tekrar seçime rağmen 2015 yılının ilk çeyreğinde 2,3 ikinci çeyreğinde 3,8'lik büyüme oranlarıyla bu eğilimin devam ettiğini görüyoruz. Kişi başına milli gelirimiz 3 bin 500 dolardan, 10 bin 500 dolara çıkarak 3 kat artış gösterdi. Aynı dönemde ihracatımız 36 milyar dolardan 158 milyar dolara yükseldi. Merkez Bankası rezervimiz 26 milyar dolardan 130 milyar dolar düzeyine kadar yükseldi. Uzun yıllar boyunca IMF kredileriyle ekonomisini desteklemek zorunda kalan Türkiye 2002 sonunda 23 buçuk milyar dolar IMF'ye borcu olan bir Türkiye var. 2013 Mayıs'ında borcunu sıfırladı. Kamu borçları en büyük ekonomilerde dahil olmak üzere pek çok ülke için sıkıntı kaynağıdır. Türkiye bu konuda her geçen yıl iyi konuma geliyor" şeklinde konuştu.

"4,6 MİLYAR EURO'LUK KREDİ SÖZLEŞMESİNİN İMZALANMASINA ŞAHİTLİK ETTİK"

Türkiye'de son 13 yılda yaşanan gelişmelerle ilgili konuşan Erdoğan, " 117 yeni üniversiteyi faaliyet geçirerek ülkemizde üniversitesi olmayan il kalmadı. 377 yeni öğrenci yurdunu hizmetini hizmete aldık. Sağlıkta inşa ettiğimiz 2 bin 500 yeni sağlık kuruluşuyla göreve başlattığımız 575 bin yeni sağlık çalışanıyla büyük bir reforma imza attık. Karayollarında 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılmışken 13 yılda 17 bin 900 kilometre ilaveyle 24 bin kilometreye bölünmüş yolları çıkardık. Ülkemizde daha önce olmayan hızlı tren bin 213 kilometre hat inşa ettik, yeni hatların çalışması da devam ediyor. Havayollarında göreve geldiğimizde 26 tane havalimanı vardı. Buna 29 havalimanı ilave ederek Türkiye'de şuanda havalimanı sayısı 59'a yükseldi. İstanbul'da inşa edilen 4,6 milyar Euro'luk kredi sözleşmesinin imzalanmasına şahitlik ettiğimiz yeni havalimanımız Türkiye'ye bu alanda yeniden sınıf atlatacaktır. 2003 yılından bu yana 279 yeni baraj 144 yeni tünel ve 679 bin toplu konut inşa ettik. Marmaray'ı tamamladık ve hizmete aldık. Boğazın altından Avrasya Tüneli'nin inşası sürüyor. Ülkemizin çeşitli bölgesinde ulaşımı kolaylaştıracak yeni tünellerin yapımına devam ediliyor. Önümüzde 2023 hedefleri var. Amacımız Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023'te Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmektir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Hedef 2023’te ilk 10’a girmek

Erdoğan: Hedef 2023’te ilk 10’a girmek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset