Erdoğan Fin mevkidaşını törenle karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'yü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı.İki günlük resmi ziyaret kapsamında Türkiye'ye gelen Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö için Cumhurbaşkanlığı Külliy

Erdoğan Fin mevkidaşını törenle karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'yü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı.

İki günlük resmi ziyaret kapsamında Türkiye'ye gelen Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi tören düzenlendi. Süvariler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önündeki caddede karşıladıkları Niinistö'ye protokol kapısına kadar eşlik etti. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletinin bayrakları ile bu devletlerin dönemlerini temsil eden askerler de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Niinistö ve Jenni Haukio'yu külliyenin ana giriş kapısında karşıladı.

Erdoğan ve Niinistö'nün tören alanındaki yerlerini almasının ardından 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Niinistö, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı denetledikten sonra Türkçe "Merhaba asker" diyerek tören kıtasını selamladı.

İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında, Erdoğan ve Niinistö merdivenlerde Türkiye ve Finlandiya bayrakları önünde el sıkışarak basın mensuplarına eşleriyle birlikte poz verdi.

Karşılama törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar da katıldı.

Erdoğan ve Niinistö, karşılamanın ardından baş başa görüşmeye geçti. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler, bölgesel ve uluslararası konuların ele alınması bekleniyor. Bu görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Niinistö onuruna resmi akşam yemeği verecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler