Emine Ayna’ya göre o açıklama normalmiş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.Siverek'in tarihi kapalı çarşısında esnaf ile sohbet eden Ayna, kahvecinin ikram ettiği mırrayı içti. Diyarbakır Ba

Emine Ayna’ya göre o açıklama normalmiş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Siverek'in tarihi kapalı çarşısında esnaf ile sohbet eden Ayna, kahvecinin ikram ettiği mırrayı içti. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Elçi'nin söylediğinin aynısını kendinin de söylediğini belirten Ayna,"Tahir Elçi'nin böyle bir uygulamadan dolayı, yakalanıyorsa mahkemeye çıkarılıyorsa buradan beyan ediyorum, aynısını bende söylüyorum. Bu bir fikirdir, bu bir düşüncedir, ifade özgürlüğüdür. Düşünceyi örgütleme özgürlüğüdür. Düşünceyi örgütleme özgürlüğü, demokrasinin en temel hakkıdır. Eğer bir düşünce ifade edilemeyecekse, siyaset nasıl yapılır. Demokratik siyaset nasıl hayata geçirilecek. O zaman nasıl insanlara silah bırak çağrısı yapacaklar. Örneğin bir siyasi parti kalkıp "PKK terör örgütü değildir" deyip, bunun siyasetini nasıl yapacak. Bu düşünceyi örgütlemeyi nasıl yapacak. Bu düşünceyi nasıl anlatacak insanlara, eğer buna suç denilirse. Bunların tartışılması lazım silahları gömmeli deniyorsa öncelikle düşünceyi ifade ve örgütleme özgürlüğüne böyle yaklaşılmamalıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset