Diyarbakır’da HDP’den AK Parti’ye ziyaret

Diyarbakır'da HDP'li heyet, AK Parti İl Başkanlığı'na bayram ziyaretinde bulundu.HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ile HDP Diyarbakır İl Eş Başkanları Gülşen Özer ile Ömer Önen ve partililerinde bulunduğu bir heyet Kurban Bayramı'nın 3. gününde A

Diyarbakır’da HDP’den AK Parti’ye ziyaret

Diyarbakır'da HDP'li heyet, AK Parti İl Başkanlığı'na bayram ziyaretinde bulundu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ile HDP Diyarbakır İl Eş Başkanları Gülşen Özer ile Ömer Önen ve partililerinde bulunduğu bir heyet Kurban Bayramı'nın 3. gününde AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na ziyarette bulundu. HDP heyetini il binası girişinde AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ile partililer karşıladı. HDP heyeti daha sonra başkanlık makamına geçerek AK Partililerin bayramını kutladı.

"SORUNLARIN DİYALOG İLE ÇÖZÜLEBİLECEĞİNE İNANAN İNSANLARIZ"

Ziyarette konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, bayramlaşma vesilesi ile bir arada olduklarını söyledi. Akar, "Öyle düşünüyorum ki önümüzdeki günlerde inşallah Ömer başkan ile biz siyasal gündem ile de bir araya geleceğiz. Hatta diğer siyasi partilerle de bir araya gelip fikir alışverişinde bulunmanın faydalı olacağını düşünüyoruz. Bayramlar, insanlığın onurunu, insanlığın haysiyetini, yaşamını bir kez daha hatırladığımız ve bunun üzerinde hislerini dile getireceğimiz anlar oluyor. Ümit ediyorum ki bu güzel bayramlar ve kutlu günler vesilesi ile bütün dünyada ve memleketimizde acılar son bulsun. Bizler, insan onurunu, insan yaşamını, hürriyetini merkeze alan bir anlayışa sahibiz. Tüm dünyada olduğu gibi memleketimizde de sorunların diyalog ile müzakere ile görüşmeler ile çözülebileceğine inanan insanlarız. Artık siyaset konuşsun, artık diyalog olsun ve halkımızın Türkiye'de yaşayan bütün toplumun ve memleketimizdeki insanların beklediği ümidi yeşertmek durumundayız. Bu bayramında buna vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

"BAYRAMIN BARIŞA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM"

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan da, Kurban Bayramı'nın barışa, kardeşliğe, özgürlüğe vesile olmasını dilediklerini söyledi. Aydoğan, "2.5 yıl içerisinde bayramımızı bayram gibi kutladık ve kutlamaya da tam alışmıştık ki, ne yazık ki bu bayram o bayramları geride bıraktığımız bir bayram oldu. Bu bayram barışa vesile olsun demiştik. Tabii ki sadece dilemekle yetmiyor. Bir şeyler yapmak gerekir. Hepimizin bir çaba içerisinde olması gerekir. Diyarbakır, bu çabayı en fazla göstermesi gereken illerden biridir. Şüphesiz ki sorunun çözümü için çift taraflı ateşkesin mutlaka sağlanması gerekiyor. Artık tek yanlı ateşkeslerden ise çift taraflı bir ateşkesin sağlanması hatta tahkim edilmiş bir ateşkesin sağlanması bu ülkede ölümleri durduracaktır. Artık bu sürecin bu şekilde devam etmemesi gerekiyor. Hepimizin çabası bunun için olmalıdır. Karşılıklı bir ateşkes durumu sağlanmazsa öyle anlaşılıyor ki çatışmalar devam edecek. Daha fazla insanımızı yitirmeye devam edeceğiz. Diyarbakır'dan hep birlikte ortak bir ses çıkartabilirsek, sanırım başbakan da, hükümet de geçici de olsa, bizlerin Diyarbakır'dan sesini duyacaktır diye düşünüyorum. Bayramın barışa vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ömer Önen'in de Kürtçe bir konuşma yaptığı ziyaret daha sonra basına kapalı devam etti.

Diyarbakır’da HDP’den AK Parti’ye ziyaret

Diyarbakır’da HDP’den AK Parti’ye ziyaret

Diyarbakır’da HDP’den AK Parti’ye ziyaret

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset