Demirtaş:’’IŞİD’e karşı dünya üzerinde etkili bir çalışma yürütülmedi’’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Paris'te yaşanan katliamı kınayarak, IŞİD anlayışına karşı Türkiye'de dahil olmak üzere dünya üzerinde etkili bir çalışma yürütülmediğini söyledi.HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Galatasaray Meydanı'nda C

Demirtaş:’’IŞİD’e karşı dünya üzerinde etkili bir çalışma yürütülmedi’’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Paris'te yaşanan katliamı kınayarak, IŞİD anlayışına karşı Türkiye'de dahil olmak üzere dünya üzerinde etkili bir çalışma yürütülmediğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Galatasaray Meydanı'nda Cumartesi Annelerinin 555'inci hafta buluşmasına katıldı. Buluşmaya Demirtaş'ın yanı sıra HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu katıldı.

Demirtaş burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Selahattin Demirtaş Paris'te çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine neden olan katliamı değerlendirdi. Demirtaş, saldırıyı kınayarak, "Bu tür terör saldırılarının tek bir amacı olmaz genelde. Mutlaka zamanlamasını da hesaplayarak gerçekleştirmişlerdir. Sadece kendi coğrafyamızda değil Avrupa'ya da yayılan barbarlıkla karşı karşıyayız. IŞİD anlayışına karşı Türkiye'de dahil olmak üzere dünya üzerinde etkili bir çalışma yürütülmedi. IŞİD'i kendi çıkarları için var etti, kullandı. Devletler IŞİD'i taşeron olarak kullandı. IŞİD durup dururken kendi kendine çıkmış bu kadar güçlenmiş bir örgüt değil. 3. dünya savaşı Suriye toprakları üzerinde ağırlıklı olmak üzere bir vekalet savaşı olarak sürmeye devam ediyor. Türkiye IŞİD için bir geçiş güzergahıdır. IŞİD Türkiye'nin muhaliflerini hedef aldı. Bizi hedef aldı yanı. IŞİD Türkiye'deki eylem ve katliamları üstlenmedi. Açıkça üstlenmedi. Savcılar onun arkasında IŞİD olduğunu tespit etti. Ama Fransa'da üstleniyor. Sosyal medya ve gazetecilerin yorumlarına bakarsanız Türkiye'de IŞİD'in temsilcileri kimdir iyi bilirsiniz. Hükümete yakın bir gazetenin haber müdürü Paris katliamıyla ilgili ismimizi zikrederek hedef gösterebiliyor. Bu örgüte bu barbarlık hareketine diz çökdürdük gene yapacağız. Bu barbarlık örgütü yok olana kadar el ele mücadele etmek zorundayız" dedi.

"BERABER O KÖYLERE GİDELİM AÇIK DAVET EDİYORUM"

Silvan'da devam eden sokağa çıkma yasağıyla ilgili sorulan bir soruya Demirtaş, "Hala sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Kamu orada AK Parti'nin güvenlik anlayışından rahatsız. AK Parti güvenlik anlayışlarını bitirse bütün sorunları müzakere yoluyla çözeceğiz dese bir anda her şey normale döner. Neyin ne olduğunu biliyormuş Davutoğlu. Silvan'ın sokaklarına birlikte gidelim. İnsanlar neden hendek kazmış, ne istiyor? Muhalefetle birlikte o ilçelere gidelim halkın sorunlarını dinleyelim. Neden polisleri gönderiyorsun, birlikte gidelim. Siyasetten çözüm istiyorsan buyurun birlikte gidelim. Yan yana açık davet ediyorum. Çözüm adına. Gençleri, oradaki insanları dinleyelim. Çözer miyiz, çözmez miyiz uğraşalım birlikte" şeklinde cevap verdi.

Demirtaş:’’IŞİD’e karşı dünya üzerinde etkili bir çalışma yürütülmedi’’

Demirtaş:’’IŞİD’e karşı dünya üzerinde etkili bir çalışma yürütülmedi’’

Demirtaş:’’IŞİD’e karşı dünya üzerinde etkili bir çalışma yürütülmedi’’

Demirtaş:’’IŞİD’e karşı dünya üzerinde etkili bir çalışma yürütülmedi’’

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset