Demirtaş ve Yüksekdağ’dan seçim açıklaması!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Yeni bir seçim gelmezse 2019'a HDP'yi çok daha güçlü taşıyacağız. Bizim için her yer mücadele alanıdır" dedi.Demirtaş, HDP Genel Merkezi'nde Eş Başkan Figen Yüksekdağ ile basın açık

Demirtaş ve Yüksekdağ’dan seçim açıklaması!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Yeni bir seçim gelmezse 2019'a HDP'yi çok daha güçlü taşıyacağız. Bizim için her yer mücadele alanıdır" dedi.

Demirtaş, HDP Genel Merkezi'nde Eş Başkan Figen Yüksekdağ ile basın açıklaması yaptı.

Demirtaş, yüksek katılımın olmasının sevindirici olduğunu belirterek, "Bizler seçmenin ortaya koyduğu sonuca saygılı olduk, Herkesten de bu saygıyı beklerdik. Dolayısıyla seçmenlerimizin her bir oyu kıymetlidir, bugün Türkiye siyasetini yeni Parlamento'yu şekillendirmesi de son derece saygındır" ifadelerini kullandı.

Ortada adil, özgür bir seçim olmadığını kaydeden Demirtaş, "Kimse kusura bakmasın ama biz kıyametin içinde hiç kampanya yürütmeden yüzde 11'e yakın oy aldık. Hiç kampanya yürütmedik, yürütemedik. Sadece katliamlara karşı halkımızı korumaya çalıştık, gençlerimizi korumaya çalıştık, saldırılara karşı tek bir insanımızın canına, tırnağına zara gelmesin diye büyük bir katliam politikasına karşı biz sadece insanlarımızı korumaya çalmıştık. Kararlı, inançlı, bütün bu saldırılara karşı onurlu, dik bir duruş sonucunda partimizin etrafında kenetlenmiş halkların oyudur. Eğer ki, bu saldırı, katliam politikası bu derece yoğun uygulanmış olsaydı, hiçbir partiye bu durumu göstermesin, bugün siyaset sahnesinden silinmiş olurdu. Biz bu katliam politikası karşısında yanımızda duran ve bizi parlamentoda üçüncü büyük muhalefet partisi olarak onurlandıran herkese sonsuz teşekkürlerimiz sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Demirtaş, şöyle konuştu:

"Ortada HDP'nin büyük bir zaferi vardır. Bir milyon oy kaybettik ama biz bütün katliam politikalarına karşı faşizme karşı dimdik durmayı başarmış bir partiyiz. Yeni dönem parlamentosu şüphesiz önünde sorunlarla çözüm bekleyen devasa problemlerle göreve başlayacak. Bizler her doğrunun yanında, her yanlışın karşısında olduk. Halk bir bayram havasıyla seçim sonuçlarını karşılamıyor, çünkü herkes büyük bir kaygı içerisindedir. Hiç kimsenin korkmasına gerek yok biz varız, hep birlikte direnmeye devam edeceğiz. Gücümüz haklılığımızdan kaynaklanmaktadır. Herkes bundan emin olmalıdır. Bizler yeni Anayasa ve çözüm konusunda ilkeli duruşumuzu sergileyeceğiz. Yapıcı bir muhalefet sergileyeceğiz. Halkın her türlü sorununun çözümü konusunda çabalayacağız, koşturacağız. Bize oy vermiş her yurttaşımız bizlere emaneti teslim etmişlerdir, halkın bu iradesini ezdirmeyeceğiz. 22 vekiller parlamentoya girdiğimizde kararlı duruşumuzu sergiledik. Bugün çok şükür parlamentonun 3. Büyük partisi olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Kapsamlı değerlendirmeler yapacağız. Yeni bir seçim gelmezse 2019'a HDP'yi çok daha güçlü taşıyacağız. Bizim için her yer mücadele alanıdır."

Yüksekdağ, şunları kaydetti:

Yüksekdağ, 7 Haziran'da Türkiye halklarının güzel bir sonuç ortaya çıkardığını belirterek, "Türkiye siyasetindeki olağandışı gelişmeler, 7 Haziran sonuçlarının yok sayılması ve tekrar bir seçimle karşı karşıya kalınması Türkiye'de aslında geride bıraktığımız beş aylık olağanüstü ve anormal seyrini gösteriyor. 1 Kasım sonuçlarını değerlendirirken, Türkiye siyesi ötekileştirmenin beş ay boyunca sürüklendiği anormal koşullarda bağımsız bir değerlendirme yapamıyoruz. 7 Haziran sonuçlarının hemen arkasından siyasi iktidar ve saray merkezli olarak Türkiye siyasetindeki gerilim tırmandırıldı, kutuplaşma ve çatışma siyaseti sivrilerek ve keskinleşerek Türkiye halklarının karşısına çıkarıldı. Bizler açısından 7 Haziran'dan sonraki beş aylık süreç, çok olağandışı, adaletsizlik koşullarında bir seçim çalışması yaptığımız dönem oldu. 7 Haziran'da da aslında Halkların Demokratik Partisi baskı ve siyasi kuşatma içerisinde seçim çalışması yürütmüştü. 1 Kasım seçimleri arifesinde baskılar, ayrımcılık azalmadığı gibi, misliyle arttı, fazlalaştı. Her yerde sayısız zorluğun, kuşatmanın içerisinde rüzgara karşı yürüyerek bir seçim çalışması yürütmek durumunda kaldık" şeklinde konuştu.

"Geride bıraktığımız beş aylık süre içinde yaşanan çatışma ve katliamlarda 258 sivil yurttaşımız hayatını kaybetti, bunların 33'ü çocuktu. Yaşamını yitiren yurttaşlarımızın önemli bir bölümü çatışmaların yaşandığı Kürt illerindeydi. Bu süreç içinde Suruç katliamı başta olmak üzere Ankara katliamında 100'ün üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti. Sadece bu katliamda ölenler değil, partilerimize, parti yöneticilerimize dönük ciddi bir saldırı ve operasyon süreci içinde yürütmek durumda kaldık. Bu süre içinde 500'e yakın parti yöneticimiz tutuklandı ve bu süre içinde 190 parti binamız basıldı, yakıldı, insanlarımız linç tehlikesiyle, saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Partimizin bu zor koşullar altında Meclis'te üçüncü parti olarak 1 Kasım seçim sürecini tamamlaması, bu zorluğa karşı yürüyenlerin başarısıdır."

Yüksekdağ, 7 Haziran sonuçlarıyla karşılaştırıldığında gerileme olduğunu söyleyerek, "Bize düşen, bizim sorumluluklarımızın değerlendirilmesini yine hassasiyetle yapacağız. Bu kadar zorlu bir yürüyüş içerisinde bu halklarımızın inadına elde ettiği başarıdır. HDP'ye oy vermenin bile kelleyi koltuğa almak anlamında geldiği böyle keskin koşullar altında partimizin yüzde on barajının üstünde bir başarı elde etmesi de elbette ki halklarımızın barış ve demokrasi çizgisinde ısrar edenlerin başarısıdır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset