Demirtaş: "Temel meselemiz Türkiye'nin bir hükümete"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın referandum teklifine, "Bütün bu konularda ya da başka konularda da referanduma gidilebilir ama önce şu andaki temel meselemiz Türkiye'nin bir hükümete kavuşmasıdır" şeklinde yanıt verdi. Başb

Demirtaş: "Temel meselemiz Türkiye'nin bir hükümete"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın referandum teklifine, "Bütün bu konularda ya da başka konularda da referanduma gidilebilir ama önce şu andaki temel meselemiz Türkiye'nin bir hükümete kavuşmasıdır" şeklinde yanıt verdi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Merkezi'ne girişinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "(Hükümeti kurma görevini iade etmesinin ardından) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na görevi tekrar vereceğini düşünüyor musunuz" sorusuna Kurtulmuş, "8 Haziran'dan sonra her şey hukuki mecra içerisinde akıyor. AK Parti olarak, Sayın Başbakanımız olarak son derece açık ve samimi bir şekilde koalisyon görüşmeleri sürdürüldü. Önce CHP arkasından MHP ile görüşmeler yapıldı ama sonuçta bir koalisyon hükümeti kurulma imkanı görülmediği için bundan sonraki süreç yine kendi doğal mecrası içinde ilerleyecek" dedi.

Türkiye'de demokrasinin kendi kuralları içinde işlediğine dikkati çeken Kurtulmuş, "Bu hükümet kurulamadığına göre bundan sonraki süreçte MKYK'da da süreçle ilgili değerlendirmeler yapılacak. Biz, AK Parti olarak ortaya koyacağımız fikirlerle bundan sonraki süreç işleyecektir. Herhangi bir endişeye, telaşa kapılmaya gerek yok" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, "Keşke Türkiye'de bir koalisyon hükümeti kurulabilseydi. Bunun imkanı olmadı ama sonuçta millet neyi irade ediyorsa her şey o şekilde gerçekleşiyor" diye konuştu.

Başka bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanının Sayın Kılıçdaroğlu'na görevi vereceğini düşünüyor musunuz?" sorusunu Kurtulmuş, "Sayın Başbakanımız kendisine verilen görevi Cumhurbaşkanımıza resmen iade etmemiştir. Resmen bu görevi iade ettikten sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın nasıl bir iradesinin olacağı, bu süreçte nasıl karar vereceği yine teamüllere, siyasi ortama, olması muhtemel tabloya göre Sayın Cumhurbaşkanımızın karar vereceği hususlardır" şeklinde cevapladı.

CHP GENEL SEKRETERİ GÜRSEL TEKİN'İN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in "bedelli askerlikle" ilgili açıklamalarının sorulması üzerine Kurtulmuş, "Ortada şu anda bedelli askerlik tartışması yok. Şu anda böyle bir bedelli askerlik uygulaması olmadığı, böyle bir teşebbüsün olmadığı Milli Savunma Bakanlığımızın, Genelkurmay Başkanlığımızın da böyle bir çalışma içinde olmadığını biliyoruz" açıklamasında bulundu.

HDP EŞ GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ'IN REFERANDUM TEKLİFİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sistem değişmiştir" sözlerine karşılık referandum teklifi yapacaklarını açıklamasının sorulması üzerine Kurtulmuş, "Şu andaki temel mesele, biz her zaman halkın iradesine saygı duyuyoruz. Türkiye'de bütün temel konuların referanduma gidilmesi konusunda da her zaman, son dönemlerde değil, Türkiye'nin bütün siyasi tarihi boyunca da hep bu yönde kararımız oldu. Nihayetinde demokrasi içinde yürütülüyorsak sistemin sahibi de hakemi de milletin kendisidir. Bütün bu konularda ya da başka konularda da referanduma gidilebilir ama önce şu andaki temel meselemiz Türkiye'nin bir hükümete kavuşmasıdır. Türkiye'de şu anda 62. hükümet görevine devam ediyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler