Demirtaş ille de koalisyon dedi: En azından bir dönemmiş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ülkenin koalisyonla yönetilmesi gerektiğini savunarak, "Bırakın 4 yıl en azından bir dönem koalisyonla yönetilsin ülke, bir nefes alsın. Sonra çalışır çabalarsanız, kendinizi halka yeniden anlatıp ikna ederseniz"

Demirtaş ille de koalisyon dedi: En azından bir dönemmiş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ülkenin koalisyonla yönetilmesi gerektiğini savunarak, "Bırakın 4 yıl en azından bir dönem koalisyonla yönetilsin ülke, bir nefes alsın. Sonra çalışır çabalarsanız, kendinizi halka yeniden anlatıp ikna ederseniz" dedi.

HDP İstanbul İl Örgütü'nün Küçükçekmece'de düzenlediği dayanışma kahvaltısına katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, burada yaptığı açıklamada, "Daha Ankara katliamının taziyesini yüreğimizde taşırken, daha mezarlarımızın toprağı kurumamışken coşkulu mitingler ruh hali yok halkımızda, bu da çok normaldir. Taziyesi olan bir toplumuz. Böyle bir ortamda neşeli bir seçim mitingi kampanyası yürütmek mümkün değildir. Biz yapamıyoruz. Yapabilenler yok mu? Var tabi. Örneğin ülkenin Başbakanı. Bizi miting yapamamakla suçluyor. Yani özrü, suçlaması kendi kabahatinden büyük. Ülkenin Başbakanı bu ülkede muhalefetin neden miting yapmadığını ya da yapamadığını, ya anlamaktan uzak ya da anlıyor da anlamazlığa veriyor. Bütün suç sizindir. Şuanda ilkenin içinde bulunduğu kan revan ortamından siz sorumlusunuz" dedi.

Demirtaş, "Hiçbir zaman Başbakan olduğunu ve ülkede olup bitenden sorumlu olduğunu idrak edemedi. Konuşmalarını bir dinleyin zannedersiniz ki biz iktidardayız, halka hesap vermek zorundayız, kendisi muhalefette sürekli bizden hesap soruyor. Ne diyelim işin doğrusu ülkemizde bu acılar olmasa biz kendisinden memnunuz. Biz rakip olarak kendisini meydanlarda görmekten memnunuz. Bir şikayetimiz yok bundan, iyisi dostlar başına. Bizim için kolay lokma" ifadelerini kullandı.

"BIRAKIN ÜLKE KOALİSYONLA YÖNETİLSİN"

Koalisyon ihtimalini de değerlendiren Demirtaş, "Bırakmak istemiyorlar. Bırakın 4 yıl en azından bir dönem koalisyonla yönetilsin ülke, bir nefes alsın. Sonra çalışır çabalarsanız, kendinizi halka yeniden anlatıp ikna ederseniz belki yine tek başınıza iktidar olursunuz. Ama hayır tek bir güne bile tahammülleri yok" diye konuştu.

"SAVCILARIN ODALARI ADALET BİNALARI DIŞINA TAŞINMALI"

Selahattin Demirtaş, savcıların da avukatlar gibi adalet saraylarında bulunan odalarının kaldırılması gerektiğini savundu. Savcıların adalet sarayları dışındaki bürolarda çalışması gerektiğini belirten Demirtaş, "Savcıların adalet saraylarındaki odaları adalet binalarının dışına taşınmalı, avukatlar gibi özel bürolarda çalışacak savcılar da. Adalet bunu gerektirir. Avukat nasıl kendi bürosunda dosya hazırlıyor, savunmasını yapmak üzere bürosunda hazırlığını yapıyorsa savcı da davasını hazırlarken adalet sarayının dışında olmak zorunda. Tarafsızlık bunu gerektirir. Ama ülkemizde nasıl? Savcılar ülkemizin asıl sahipleri gibi iktidarın, Adalet bakanlarının maalesef birçoğu emir kulu olmuş gibi" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler