Demirtaş: AKP olsa elli kez iç savaş çıkartırdı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, özerkliğe atıfta bulunduğu konuşmasında,"İşsizliğin son bulması için önce savaş duracak. O paraları köylüye, işçiye, çiftçiye, gençlere vereceğiz. Tek adam sistemini bir kenara bırakacağız, yerinden yönetimi ve öz

Demirtaş: AKP olsa elli kez iç savaş çıkartırdı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, özerkliğe atıfta bulunduğu konuşmasında,"İşsizliğin son bulması için önce savaş duracak. O paraları köylüye, işçiye, çiftçiye, gençlere vereceğiz. Tek adam sistemini bir kenara bırakacağız, yerinden yönetimi ve özerkliği esas alacak bir devlet reformunu başlatacağız." dedi.

"DEVLET AYRIMCILIK YAPIYOR"

"Herkesin kendi ilçesini, kasabasını yönetebildiği bir yerde huzur olur. Herkes ülke benim ülkem, devlet benim devletim demeye başlar. Ama şimdi diyemiyor." diyen Demirtaş şu ifadeleri kullandı; "Devlet, vatandaşına adaletli yaklaşmıyor. Ayrımcılık yapıyor. AKP, kendisine oy vermeyen herkesi düşman ilan eden bir devlet zihniyetini oturttu. Mahkemeye gitseniz AKP hakimi var, sokağa çıksanız AKP polisi var, okula gitseniz AKP’nin öğretimi var. Bu faşizmin ta kendisidir. Adına ileri demokrasi demekle çirkin yüzünü gizleyemezsiniz."

"AK PARTİ OLSA MHP OLSA 50 KEZ İÇ SAVAŞ ÇIKARDI"

Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü; "Değerli kardeşlerim, bunların rezilliklerini yazıp iştahınızı kaçırmak istemiyorum. Ülkemizin başına bela olmuş bu felaketten halkımızı nasıl kurtaracağız? 1 Kasım itibariyle bir çaresi var. Bizim başımıza gelenlerin çeyreği AKP’nin, MHP’nin başına gelseydi, 50 defa iç savaş çıkarmıştı. Biz buna rağmen barış dedik, kardeşlik dedik. 400 kez saldırıya uğradık.

MAFYA BOZUNTULARINDAN MI KORKACAĞIZ

Korktuğumuz için mi? Değil, Allah’tan başka kimseden korkumuz yok. Mafya bozuntularından mı korkacağız? Biz halkımızın barış umudunun ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz. Bu yüzden birçok şeyi sineye çekiyoruz. Bu kahra rağmen, ısrarlıyız, inadına barış, inadına beraber yaşam diyoruz. Sizlerin ortaya koyduğu bu duruş çok insani bir duruştur. Türkiye’nin önünü açacak çizgi bu çizgidir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset