’’Demek ki neymiş..’’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'deki bütün siyasi partilerin teröre karşı açık, net tavır takınması lazım. Hep beraber terörü lanetlememiz lazım. Terörden bıktık artık. Bunu yapmayan siyasi partiler bu ülkeye hizmet eden partiler değildir"

’’Demek ki neymiş..’’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'deki bütün siyasi partilerin teröre karşı açık, net tavır takınması lazım. Hep beraber terörü lanetlememiz lazım. Terörden bıktık artık. Bunu yapmayan siyasi partiler bu ülkeye hizmet eden partiler değildir" dedi.

Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi tarafından yaptırılan Karşıyaka Pazaryeri ve Sosyal Tesisleri'nin temel atma törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu, "Başkent kurulduğu gündeki iradeyi hep sahiplenmelidir. Biz bu ülkeyi birlik ve beraberlik içinde kurduk. Çanakkale'ye, Antep'e, Şanlıurfa'ya, İzmir'e bakın. Bütün buralarda omuz omuza mücadele vermiş, şehit düşmüş, dedelerimiz, amcalarımız, dayılarımız, yakınlarımız var. Birlik içinde Türkiye'yi kurduk. Ama son 10 yıldır bir ayrışma var, bir bölünme var. Bunun tek sorumlusu var, bu ülkeyi yöneten siyasiler. Biz CHP olarak bütün vatandaşlarıma açık ve net şu güvenceyi veriyorum, bu toplumun birleştirici gücü olacağız, asla bölünmeye izin vermeyeceğiz, bunun sözünü veriyorum. Bu güzel ülkeyi yurt edindik, ayrışmayı neden yapıyoruz? Kavgayı hangi gerekçeyle yapıyoruz, neden kavga ediyor siyasiler? Bir sonraki seçimi düşünüyorlar, iktidardan gitmemek için her türlü iftirayı atabiliyorlar. Bunlara son vermek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Ankara'daki terör saldırısına değinen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"99 vatandaşımız hayatını kaybetti. Gencecik çocuklarımız fidan gibi çocuklarımız. Annelerin umutla beslediği çocuklarımız. Yazık günah değil mi o evlatlarımıza? Farklı düşünebilirler, farklı kimlikleri olabilir, ama bunlar bizim, bu ülkenin çocukları ve biz bu ülkenin çocuklarını kucaklamayacaksak niye siyaset yapıyoruz? Bu ülkenin birliği bütünlüğü için çaba harcamayacaksak niye siyaset yapıyoruz?"

"HEP BERABER TERÖRÜ LANETLEMEMİZ LAZIM"

1 Kasım'da sandığa gidileceğine değinen Kılıçdaroğlu, "İki şey istiyorum. Bir sandığa gitmeme gibi bir lüksümüz yok. Geçen seçimlerde sandığa gitmeyen bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, bu seçimlerde sandığa gidin. Eğer ülkenin geleceği böyle gitsin diyorsanız, gitmeseniz de olur. Ama "hayır, ben kendi ülkemde, birlik istiyorum. Kendi ülkemde sorunlarımın çözülmesini istiyorum" diyorsanız sandığa gideceksiniz. Geçen seçimlerde sandığa gitmeyen yurttaşlarıma sesleniyorum; şimdi geldi sıra size, siz de sandığa gideceksiniz. Demokratik yollardan tepkimizi göstereceğiz. 7 Haziran'da sandığa gittiniz oyunuzu kullandınız, ne oldu da 1 Kasım'da sizi tekrar seçime zorladılar. Düne kadar terör durmuştu da 7 Haziran'dan sonra niye parladı? Şunu bütün vatandaşlarımın bilmesini isterim, terör nereden gelirse gelsin, kimden gelirse gelsin, hangi amaçla gelirse gelsin, Türkiye'deki bütün siyasi partilerin teröre karşı açık, net tavır takınması lazım. Hep beraber terörü lanetlememiz lazım. Terörden bıktık artık. Bunu yapmayan siyasi partiler bu ülkeye hizmet eden partiler değildir. İnançlarımızla, kimliklerimizle, yaşam tarzımızla oynamak istiyorlar, bunu izin vermeyeceğiz. Bu ülkede birliği ve bütünlüğü savunacağız, bütün yurttaşlarımdan bunu istiyorum" şeklinde konuştu.

"DEMEK Kİ NEYMİŞ, KAYNAK VARMIŞ"

Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'dan sonra milli iradeyi en iyi okuyan parti olduklarını anlatarak, 1 Kasım seçimlerinin önemli olduğunu kaydetti.

7 Haziran ve 1 Kasım için iki seçim bildirgesi hazırladıklarına değinen Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"7 Haziran ve sonrası kıyameti kopardılar kaynak yok diye, 7 Haziran sonrası bizim seçim bildirgemizi onlar da örnek aldı. Demek ki neymiş, kaynak varmış. Demek ki neymiş? En iyi seçim bildirgesini CHP hazırlarmış, demek ki neymiş? Toplumun sorunlarını en iyi anlayan parti CHP'ymiş. Bunun bir örneğini Yenimahalle veriyor. Diğer belediyelerin yapamadıkları yatırımların büyük kısmını Yenimahalle Belediyesi yapıyor. Kimse kalkıp, Yenimahalle Belediyesi'ne "kaynak var mı?" diye sormuyor. Neden? Çünkü orada sosyal demokrat bir yönetici var. Halkın her kuruşunun hesabını veren bir kişi var. Ankaralılar nefes almak istiyorsa ya Yenimahalle'ye ya Çankaya'ya gider. Sineması var, tiyatrosu var. Pazar yeri, bir kent için olmazsa olmazdır yağmurda, güneşte kimse kalmayacak. Biz ülkenin çıkarlarını savunuyoruz, sizin çıkarlarınızı savunuyoruz, ülkemizin, sizin geleceğini düşünüyoruz. Siyaset gerginlik alanı, kavga, kin gütme alanı değildir, siyaset zenginleşme alanı değildir. Siyaset halka hizmet alanıdır, çünkü halka hizmet, hakka hizmettir. Size hizmet etmekten ben ve belediye başkanlarımız onur duyuyoruz, şeref duyuyoruz. Size hizmet etmeyi onurlu bir görev kabul ediyoruz."

"YENİMAHALLE'Yİ TÜRKİYE'NİN SES GETİREN İLÇESİ ÖNDER İLÇESİ YAPMAYA KARARLIYIM"

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise, "Siyaset halka hizmet için yapılır. Partiler ülkesine hizmet için kurulur. Partiler, demokrasinin demokratik ülkelerde vazgeçilmez unsurlarıdır. Siyasette doğru yapıldığı zaman değe kazanır, siyasetçide halk gözünde değer kazanır" dedi.

Yaşar, şunları kaydetti:

"Kirli siyasetin yapmadığını Yenimahalle'de örnek olarak yaptım. Kimseyi ayrıştırmadım. Kimsenin ırkına, mezhebine, diline bakmadım. Herkesi kucakladım, kucaklamaya devam ediyorum. Yenimahalle kaynaklarını Yenimahalle halkı için kullandık. Yenimahalleliler bunun kıymetini ve bu yaptığımız hizmetlerin her düşünceden insan yerel seçimlerde bana daha büyük Yenimahalle'den bir destekle çok ağır omuzlarıma yük verdiler. Daha çok çalışıyorum, çalışacağım. Yenimahalle'yi Türkiye'nin ses getiren ilçesi önder ilçesi yapmaya kararlıyım."

Yenimahalle'ye hizmet etmeye devam ettiklerini söyleyen Yaşar, Yenimahalle'de yapılan hizmetleri de anlattı.

Konuşmaların ardından tesisin temeline ilk harç Kılıçdaroğlu, Başkan Yaşar ve CHP'nin Ankara milletvekili adayları tarafından butona basılarak atıldı. Kılıçdaroğlu, temel atma töreninde barış güvercini de uçurdu.

Yenimahalle tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan Karşıyaka Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi 28 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Temeli atılan 40 milyon liralık dev yatırım sadece pazar yeri ihtiyacına cevap vermekle kalmayacak aynı zamanda sosyal ve kültürel yönden de Karşıyaka'ya yeni bir soluk getirecek.

’’Demek ki neymiş..’’

’’Demek ki neymiş..’’

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset