Davutoğlu’nun "Dünya Şehircilik Günü" mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dünyanın savaş ve kriz bölgelerinde şehirlerin tarumar edilmesi insanlığın ortak hafızasını silen insanlık dışı eylemlerdir" dedi.Başbakan Davutoğlu, Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, şehirlerin sosyal, kült

Davutoğlu’nun "Dünya Şehircilik Günü" mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dünyanın savaş ve kriz bölgelerinde şehirlerin tarumar edilmesi insanlığın ortak hafızasını silen insanlık dışı eylemlerdir" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, şehirlerin sosyal, kültürel ve mimari değerleriyle bir milletin zenginliği, medeniyetin aynası olduğunu belirtti. Her medeniyetin, şehirlerin oluşturduğu maddi ve manevi zemin üzerinde doğup büyüdüğünü vurgulayan Davutoğlu, şehirlerin medeniyetlerin hem beşiği hem de ilerleme kaynağı olduğunu kaydetti. Bir milletin sahip olduğu değerler birikimini şehirlerine kazandırdığı özellikler vasıtasıyla ortaya koyduğunu belirten Davutoğlu, içerdiği hayat tarzları, insan ilişkileri, üretim yapıları, doğal ve mimari özellikleriyle şehirlerin kendi özgün kimliklerini kazandığına dikkat çekti.

Her şehrin kendi hayat üslubunu, maddi ve manevi zenginliğini ürettiğini anlatan Davutoğlu, "Bu itibarla sakinlerini de kendi ruh iklimiyle yoğurup şekillendirir. Şehirler, aynı zamanda geçmişi geleceğe bağlayan köprülerdir. Bu köprüler kadim medeniyetlerle günümüzün modern şehir yapıları arasında maddi ve manevi bağların kurulmasını sağlamaktadır. Bu bağları muhafaza ederek geleceğe taşımak bizlerin öncelikli görev ve sorumlulukları arasında yer almaktadır" ifadelerini kullandı.

Dünyanın ticaret, kültür, sanat ve din merkezi olan şehirlerini inşa eden ve yöneten bir millet olarak bugün de şehirlere sahip çıkmanın gayreti içinde olduklarını belirten Davutoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Bunu bir medeniyet perspektifi içinde gerçekleştirmek temel ilkelerimizden biridir. Kentsel dönüşüm projelerimiz bu anlayış ve istikamet üzere bugün hızla devam ederken, şehirlerimizin tarihi ve kültürel dokusuyla uyumlu bir yapılanmanın gerçekleştirilmesi birinci önceliğimizdir. Dünyanın savaş ve kriz bölgelerinde şehirlerin tarumar edilmesi insanlığın ortak hafızasını silen insanlık dışı eylemlerdir. İnsanın hayat hakkını en mukaddes hak olarak gördüğümüz gibi, şehirlerin hayat hakkı da bize göre korunması gereken mukaddes bir haktır. Bir çok kurum ve kuruluşun desteğiyle yürütmekte olduğumuz büyük dönüşüm projesi, medeniyetimizle şehirlerimiz arasındaki kadim bağları tesis etme konusunda sahip olduğumuz gayret ve hassasiyetin somut birer ifadesidir. Bu düşüncelerle Dünya Şehircilik Gününü kutluyor, yürüttüğümüz şehircilik çalışmalarının başarıya ulaşması dileğiyle bütün vatandaşlarımızı muhabbetle selamlıyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset