Davutoğlu’ndan teşekkür konuşması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeniden Genel Başkan seçilmesinin ardından teşekkür konuşması yaparak, "Sizlerin bana tevdi ettiğiniz görev sadece siyasi bir porgramı hayata geçirme görevi değil, aynı zamanda kurucu değerler olarak ifade ettiğimiz ortak vicdanı

Davutoğlu’ndan teşekkür konuşması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeniden Genel Başkan seçilmesinin ardından teşekkür konuşması yaparak, "Sizlerin bana tevdi ettiğiniz görev sadece siyasi bir porgramı hayata geçirme görevi değil, aynı zamanda kurucu değerler olarak ifade ettiğimiz ortak vicdanımızı, değerlerimizi ve gücün ahlaki boyutunu muhafaza ederek en muktedir şekilde Türkiye'yi inşa etme sorumluluğunu yerine getirme görevi verdiniz" dedi.

AK Parti'nin 5. Olağan Büyük Kongresi'nde, Genel Başkanlık koltuğu için tek aday olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bin 380 delege tarafından yapılan oylamanın ardından yeniden Genel Başkan seçildi. Genel Başkan seçilmesinin ardından teşekkür konuşması yapan Davutoğlu, "Özellikle de 7 haziran seçimleri sonrasında herkes açık şekilde görmektedir ki Türkiye'nin kaderi ile AK Parti kaderiyle tamamıyla birbiriyle örtüşmüştür. Bugün, 81 vilayetimizi temsilen bütün Türkiye'nin katmanlarını temsil eden coşkulu bir kongre gerçekleştirme imkanına sahip değildir. AK Parti kadroları, Türkiye'nin kaderi bağlamında da kendi kaderiyle de bu kaderin akış seyrini belirleyecek imkana sahiptir. Bugün konuşmamda vurguladım gibi ilk günkü aşkla, "birlik, dirlik, kardeşlik" diyoruz. AK Parti hareketi herşeyden önce aşk, sevda, gönül, dava hareketedir. AK Parti kadroları biraraya gelirken Sayın Cumhurbaşkanımızın kuruculuğunda, Afyonkarahisar'da birayala gelirken çıkarlar, kısır menfaatler, küçük hesaplar için biraraya gelmedi. Büyük bir dava, köklü bir ahlağı geleceğe taşımak için biraraya geldi. Kurucu öncülerimize, Cumhurbaşkanımıza takdir ve minnetlerimizi iletmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Bugün AK Parti'de dinamimiz varsa Türkiye'de de dinamizm olur" diyen Davutoğlu, "Bugün AK Parti'de birlik ve beraberlik olduğu zaman Türkiye'de de olur. Türkiye'de birlik ve beraberliğin huzurun, vizyonun ve katedilecek yol anlamında yegane adresi AK Parti'dir. Sabah salona girdiğmiizde müzik yoktu. Şehitlerimize hürmeten coşkulu bir kongredense vakur, ağırbaşlı ama çoşkusunu kaybetmemiş bir kongre gerçekleştirme fikrindeydik. Şunu gösterdi AK Parti Kongresi, müzik olmasa da kalplerin ritmiyle coşku kendi mecrasını bulur. Bazen, benim konuşma disiplinimi etkileyecek bir şekilde salon inisiyatifi öylesine eline aldı ki, öylesine coşkuyla tekrar AK Parti iktidarına giden yolun heyecan taşlarını döşedi ki ben de ortak atmosferin havasını kendi nefsimde de yansıtmayı istedim" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün AK Parti kongresinde böyle bir ortak ruh vardı. Önceden planlanmamış olmakla birlikte bütün bir salon, hep beraber AK Parti ruhunu yansıtacak şekile vakur ama heyecan ve çoşku dolu atmosferi gerçekleştirdi. Türkiye'nin heryerinden gelen Ankara'ya teşrif eden, özellikle 81 ilden yerel kıyafetlerle gelen bacılarımıza teşekkür etmek istiyorum. Biz, bugün şunu gösterdik AK Parti varoldukça 81 ilin kardeşliği mümkün olacak. Biz bugün şunu gösterdik, AK Parti varoldukça et ve tırnağı birbirinden ayırmak mümkün olmayacak. Biz şunu gösterdik, AK Parti varoldukça Doğuyu batıdan kuzeyi güneyden ayırmak mümkün olmayacak. Biz bugün şunu gösterdik, delegeler arasında yan yana oturan, her kesimden bir bir kilim deseni gibi oturan kardeşler topluluğu olarak gösterdik ki Bu milletin beraberliğini tehdit edecek hiçbir güce izin vermeyiz. Yine bir hareketin ortak ruh kadar önemli bir başka hususiyeti ise ortak vicdandır. Ortak vicdanımızı her ne surette olursa olsun muhafaza etmek zorundayız" diye konuştu.

"Biz, Türkiye'nin her yerinde vicdanın sesi olduk" diyen Davutoğlu, "Diyarbakır anneleriyle de vicdanın sesi olduk, şehit anneleriyle de, mazlumlarla vicdanın sesi olduk. Kimsesizlere sahip çıkma noktasında el ele verenlerle de vicdanın sesi olduk. AK Parti vicdan olma hareketini her zaman koruyacaktır. Sizlerin bana tevdi ettiğiniz görev sadece siyasi bir programı hayata geçirme görevi değil, aynı zamanda kurucu değerler olarak ifade ettiğimiz ortak vicdanımızı, değerlerimizi ve gücün ahlaki boyutunu muhafaza ederek en muktedir şekilde Türkiye'yi inşa etme sorumluluğunu yerine getirme görevi verdiniz. Bugün, delegelerimize tek tek teşekkür ediyorum. Delegelerimize hitaben şunu ifade etmek isterim, bir partinin delegeleri o partinin damarlarında akan kanlar gibi bir insanı o partinin hareket ve temsil gücüdür. Sizlerin bugün Türkiye'nin her yerinden taşıdığınız heyecan, ruh ve atmosfer dolayısıyla sizlere teşekkür ediyorum. Bugün bana tevdi etmiş olduğunuz görev sizlerin şahsında bütün bir AK Parti kadrolarının ve 14 yıl süresince bu bu kadroya emek vermiş olan herkesin ağır sorumluluğunu, şahsımda ve seçmiş olduğunuz MKYK ve diğer parti organlarında en iyi şekilde yerine getirileceğinden emin olunuz" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler