Davutoğlu'ndan sert fezleke çıkışı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İran ziyareti öncesi Ankara'da Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "HDP'li vekillerin Meclis'te bulunması sorumluluktur, sorumsuzluk değil. Bölge halkı bu provokasyonlara uymadı, çok teşekkür ediyorum. Fezle

Davutoğlu'ndan sert fezleke çıkışı!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İran ziyareti öncesi Ankara'da Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "HDP'li vekillerin Meclis'te bulunması sorumluluktur, sorumsuzluk değil. Bölge halkı bu provokasyonlara uymadı, çok teşekkür ediyorum. Fezleke konusunda gereken zamanda gerekeni yaparız." dedi.
 
Başbakan Davutoğlu'nun açıklaması şöyle:
 
"FEZLEKE KONUSUNDA GEREKEN ZAMANDA GEREKENİ YAPARIZ"
 
HDP'li vekillerin Meclis'te bulunması sorumluluktur, sorumsuzluk değil. Bölge halkı bu provokasyonlara uymadı, çok teşekkür ediyorum. Fezleke konusunda gereken zamanda gerekeni yaparız. Umarım HDP'li vekiller, dünyada hiçbir şekilde olmayacak bir tarzda teröre taviz konusunda bu durumlarını sürdürmezler. Eminim birçok HDP vekilleri de HDP'nin bu durumuna tepki gösterirler. Bunları bir parti meselesi olarak görmemek lazım. HDP Milletvekili eski müftü Nimettullah Erdoğmuş, bu terör saldırılarına fetva veriyor mu? Alçakça bir saldırıdan sonra taziyeye giden milletvekili ile yan yana oturmayı içlerine sindiriyorlar mı?
 
Terör eylemine bulaşan herkesi lanetliyorum."
 
"SİLOPİ'DE EĞİTİM NORMALE DÖNMÜŞ"
 
"Silopi'de eylem planı çerçevesinde önemli temaslarda bulunduk. Silopi'de eğitim normale dönmüş. Bunu gördük. Öğrenciler, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını sırayla okudu.Umudumuzu kaybetmememiz gerekiyor. Bu ülkedeki tüm vatandaşlarımız eşittir. Cizre ve Sur'da da Silopi'deki uygulamaların devam edileceğini belirtmek isterim. Bunun için gece-gündüz çalışacağım.
 
"İRAN'LA SON 13 YILDA NE KADAR MESAFE KAYDETTİĞİMİZİ HERKES BİLİR"
 
Başbakan olarak İran'a gerçekleştireceğim ilk ziyaret olacak. Doğu komşumuza ikili görüşme için İran'a ziyarete gidiyorum. İran'la ilişkilerimizin son 13 yılda ne kadar mesafe kaydettiğini herkes bilir. İran'ın önemli bir enerji üreticisi, Türkiye'nin önemli bir geçiş yolu olması önemli. Türkiye ile İran arasındaki görüşmelerimiz kapsamında planlamalar yapacağız. 2010 yılında nükleer müzakerelere katkıda bulunmuştur. Dost bir ülkenin yaptırımlara maruz kalmaması için, BM'de tutunduğumuz tutumu da bütün dünya biliyor. Şimdi İran'ın gerçekleştirdiği nükleer anlaşma bizi çok memnun etmiştir.
 
"İRAN'LA TARİHİ DERİNLİĞE SAHİBİZ"
 
Görüş ayrılıkları ülkeler arasında doğaldır. Dolayısıyla biz İran'la tarihi derinliğe sahibiz ve bu bağlamda düşüncelerimizi paylaşırız. İran'da kapsamlı değerlendirmelerde bulunacağız. Bölgesel gelişmeler bağlamında istişarelerimizin teyidi bağlamında güçlü mesajlar vereceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler