Davutoğlu’ndan Rus uçakları yanıtı: "Kim olursa olsun..."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rus uçaklarının Türk hava sahasını ihlali ile ilgili, "Türk sınırlarına bir daha müdahalelerde bulunulmaması gerektiği söylendi" dedi.Başbakan Davutoğlu, Habertürk Televizyonu'nda katıldığı programda Rus uçaklarının Türk hava sah

Davutoğlu’ndan Rus uçakları yanıtı: "Kim olursa olsun..."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rus uçaklarının Türk hava sahasını ihlali ile ilgili, "Türk sınırlarına bir daha müdahalelerde bulunulmaması gerektiği söylendi" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Habertürk Televizyonu'nda katıldığı programda Rus uçaklarının Türk hava sahasını ihlali ile ilgili, Türkiye Cumhuriyeti hava sahasının Türk Silahlı Kuvvetleri'nin denetiminde olduğunu vurgulayarak, "Kim olursa olsun angajman kurallarımız bellidir" dedi.

Türkiye'nin etrafında yaşanan krizlere dikkat çeken Davutoğlu, "Bu ortamda Türkiye'nin tedbir halinde olması lazım. Tavrımız çok açık. Kim sınırlarımızı ihlal ederse önce uyarırız, dostça uyarırız. Hangi ülke olursa olsun" diye konuştu.

Rusya'ya gerekli diplomatik girişimlerde bulunduklarını söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Türk sınırlarına bir daha müdahalelerde bulunulmaması gerektiği söylendi" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin angajman kurallarının belli olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, TSK'nın talimatlandırıldığını söyledi. Davutoğlu, Suriye'nin Rusya'nın değil ama Türkiye'nin komşusu olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'nin sınırları ihlalini dost düşman kimseye tavsiye etmeyiz" şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler