Davutoğlu’ndan operasyon yorumu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün gazetelerde, dünkü bazı toplantılarımızda süre verildiğine dair haberler var, terörle mücadele bağlamında. Bir an önce bu operasyonların başarıyla tamamlanması için gece gündüz çalışıyoruz ancak herhangi bir süre söz konus

Davutoğlu’ndan operasyon yorumu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün gazetelerde, dünkü bazı toplantılarımızda süre verildiğine dair haberler var, terörle mücadele bağlamında. Bir an önce bu operasyonların başarıyla tamamlanması için gece gündüz çalışıyoruz ancak herhangi bir süre söz konusu değildir. Süreyi zamanla değil de ulaşmamız gereken hedeflerle tayin ediyoruz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Afyon Kampı'nın kapanış konuşmasını yaptı. Davutoğlu, kampta bulunan medya mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak, "Onlardan tek talebimiz güzel haberler vermeleri. Allah, hep güzel haberlerle bizi karşılaştırsın. Basın ve medya özgürlüğü demokrasinin olmazsa olmaz şartlarındandır ve Türkiye'de herkes fikir ve düşünce özgürlüğüne, ifade özgürlüğüne, basın ve medyada düşüncelerini açık ve net ifade etme özgürlüğüne sahiptir. Tek istisnası vardır, hiç kimse hiçbir vatandaşın, insanın yapmayacağı gibi basınımızın da terör ve şiddet konusunda herhangi bir yanlış anlaşılmaya mahal bırakacak tavır içine girmemesi. Hepimizin beklentisi teröre, şiddete, baskıya, kısıtlamalara, yasaklamalara karşı omuz omuza vermemiz ve özgürlükleri bu ülkede yaşanır kılmamız" dedi.

İstişare toplantısının tamamlandığını ve bu sabah kendisinin başkanlık ettiği oturumun yaklaşık 5,5 saat sürdüğünü belirten Davutoğlu, temel meseleler üzerine yapılan resmi programlarda sohbet imkanının söz konusu olduğunu, vekillerle birlikte samimi ortamda toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti. Kampa vekillerin aileleriyle birlikte katıldığına işaret eden Davutoğlu, "Cıvıl cıvıl çocuklar, bebekler, her istişare toplantısında büyüdüğünü biraz daha gördüğümüz çocuklar. Ailelerimize, eşlerimize yeterince vakit ayıramıyoruz. Bu istişare toplantımızı zenginleştirenlere teşekkür ediyorum. Katlandığı fedakarlıklar dolayısıyla teşekkür ediyorum. Onların yaptıkları fedakarlıklar olmasaydı muhtemelen bu kadar huzurlu bir toplantı gerçekleştiremezdik" ifadelerini kullandı.

Yoğun mesailerin bir kenara bırakılıp yüz yüze değerlendirmeler ve görüşmelerin kampta yapıldığını anlatan Davutoğlu, "İlk olarak Meclis gündemimizi ve kongre sonrasında ihdas edilen birimlerimizi konuştuk. Buna paralel 4 oturum şeklinde, 4 önemli konuda başbakan yardımcılarım, bakanlarımız, genel başkan yardımcılarımız alanlarıyla ilgili sunumlar gerçekleştirdi. Bütün arkadaşlarımızın özgürce uyarı, tekliflerini gündeme getirmeleri söz konusu oldu. Söz alan fikir beyan edenlere teşekkür ediyorum. Bu anlamda da istişaremizin her zaman olduğu gibi verimli bir dönemin başlangıcı olması hasebiyle faydalı olduğu kanaatindeyim. Her cümle, her eleştiriniz bizim için son derece önemlidir. AK Parti ortak akıl, irade, söylem, eylem hareketidir. Biz, özümüz, sözümüz, vizyonumuzla birlikte olduk, milletimizle birlikte olacağız. Bu sunumlara gerek anlatımlarıyla moderatörlükleriyle genel başkan yardımcılarımıza, başbakan yardımcılarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

"BİZİM SÖYLEMİMİZDE NEFRET VE ŞİDDET YOK"

Bütün konuların konuşulduğunu ve muhabbetin derinleştirilme imkanını bulduklarını belirten Davutoğlu, "Hareketimiz için yeni güçlü Türkiye tasavvurumuz için aslolan muhabbettir, sevgidir. Biz, bu bereketli topraklara sadece sevgi tohumları ekmeye geldik. Allah sevgi tohumlarımızı bereketli kılsın. Bizim söylemimizde nefret ve şiddet yok, biz sevgi hareketiyiz. Bir hareketin, akımın, ekolün mayasında, özünde insan sevgisi yoksa o hareketten hiçbir bereket hasıl olmaz. Ülkemize, vatanımıza, bayrağımıza, kitabımıza, şehit ve gazilerimize aralarında hiçbir ayrım yapmadan 78 milyon insanımıza duyduğumuz sevgi ve muhabbet uzun sürelerce vatandaşlara hizmet etmenin zemini olacaktır. AK Parti, baştan beri hep büyük bir aile oldu. Bizim hareketimiz içinde fraksiyonlar, bölgecilik, dar etnik milliyetçilik yoktur, sadece ve sadece 78 milyonu kucaklayan birlik, muhabbet, dirlik vardır" diye konuştu.

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Açılış konuşmasında da söylediğim gibi AK Parti Türk demokrasi literatürüne çok önemli kavramlar kazandırdı. İstişare etme, parti içi demokrasiyi kurumsal düzeyde harekete geçirme. Küçük olsun benim olsun anlayışı ak Parti ile son buldu. Türkiye'nin tamamına seslenmeyi, her vatandaşı temsil etmeyi siyasetimize AK Parti getirdi. Başarı çıtamızı her şekilde yükseltmemizi sağladı. MYK, MKYK, Genişletilmiş İl Başkanları ve diğer toplantıları AK Parti kadar düzenli yapan ikinci bir parti yoktur. Olsaydı onlar da bugün bu ölçüde kuşatıcı, kapsayıcı bir partinin öncüleri olurdu. Çocuklarımızla birlikte bin 552 kişi bu hafta sonu Afyon'da biraradaydı. Her yaştan yürekli, merhametli, vicdanlı katılımcıyla yeni bir ufku açmış olduk. Bu özgüveni sadece ben 78 milyonun temsilcisiyim, ben 7 bölgenin, 81 vilayetin temsilcisiyim ben, vatandaşlarım arasında her türlü ayrımcılığı reddeden bir parti gerçekleştirir, işte AK Parti. Başka bir partinin ailece biraraya gelip kaynaştığını, her meseleyi nezaketli ortamda tartıştığını görmek kolay değildir. Geçen 14 yılın başarılarında bütün bu özelliklerimiz ayrı ayrı payı vardır. Bugün 24'üncüsünü topladığımız istişare toplantısı da bunun en güzel örneğidir. Sizler ülke meselelerini, AK Parti'nin siyasi vizyonunu derin şekilde istişare etme imkanı buldunuz."

"HEDEFLERİ OLMAYANLAR UTANSIN"

"Türkiye'nin dünyada ve bölgesinde daha güçlü, müreffeh, saygın ve kudreti ülke olmasının en büyük güvencesinin sizler olduğunu gördüm" diyen Davutoğlu, "Her birinizin gözlerinde, yüreklerinde o inancı gördüm. Sizlerin azmini görünce benim de bütün arkadaşlarımın da azmi arttı. Tekrar yeni ve kutlu bir yolculuğa başlamanın güvencini hissettik. Başarı grafiği yükselmiş bir siyasi hareketten söz ediyoruz. AK Parti adlı bu eseri bugünlere getiren Kurucu Genel Başkanımız ve bu başarının mimarı, şimdi de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı buradan selamlarımla, hayırla yadediyorum. Türkiye'nin çözülemez denen sorunlarını çözdük. Rüya denen, hayal denen projeleri gerçekleştirdik. Bu hareketin neferleri olarak bizler geleceğe yönelik umutlarımızı ilk günkü gibi muhafaza ettik, ediyoruz. Bu ülke için yapacağımız çok iş var. Ciddi bir azim ve kararlılık isteyen, sabır, dikkat ve ihtimam isteyen uzun ve meşakkatli bir sürecin başındayız. Göreceğimiz çok daha güzel günler var. Gerçekleşmesi mümkün olacak hayallerimiz var. Biz, geçmişte bazı hayallerimizden bahsettiğimizde muhalefet liderleri, bazı eleştiri odakları bunlar hayal görüyor diyorlardı. Biz de şunu söyledik; Elhamdülillah, bizim bütün insanlık için rüyalarımız, hedeflerimiz var. Rüyaları, hedefleri olmayan utansın. Bu ülke için, millet için hayal kuramayanlar utansın. Tüm bu hedeflerimizi, bu kadro ile gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

AK Parti'nin Türkiye'de ilerlemenin lokomotif gücü olduğunu belirten Davutoğlu, AK Parti'nin Türkiye'nin hamuru, birimi olduğunu, hiçbir ilini, ferdini diğerinden ayrı gayrı görmeyen, yoksulu kollayan, garibe mazluma düşküne sahip çıkan parti olduğunu ifade etti.

AK PARTİ'NİN MİLLETVEKİLİ ÇIKARAMADIĞI İLLERDE MİLLETVEKİLİ TEMSİL SAYISI 3 OLACAK

Bugün sabah 5,5 saat süren toplantıya ilişkin bilgiler veren Davutoğlu, "Dün açılış konuşmasında milletvekili çıkaramadığımız Tunceli, Hakkari, Şırnak illerine diğer illerimizden milletvekili arkadaşlarımızı görevlendireceğimizi ifade etmiştim. Dünden beri heyecanla ben bu isimlerde var mıyım diye soruyor. Bugün sabah bu isimleri ikişer milletvekili olarak açıkladığımda milletvekili arkadaşlarımız mutluluk duydular. Çok daha arkadaş gönüllülük ifade etti. Kadın milletvekillerimiz biz olmak istiyoruz dediler, kadın milletvekillerimiz 3 olsun dediler. Milletvekili temsil sayısını 3'e çıkardık bu 3 ilimizde. Biz oranın milletvekili olmak istiyoruz diyen kadın milletvekillerine teşekkür etmek istiyorum. Çünkü en iyi onlar bilirler kazılan çukurların nasıl felaketlere yol açtığını, evlat acısının ne anlama geldiğini. En iyi anneler bilirler ki bu topraklarda doğan her çocuk birbirinin kardeşidir. Bu bereketli topraklara gelen dünyaya gelen her bebek diğerinin kardeşidir. Şu anda da Türkiye'nin her yerinde bebeklerimiz dünyaya geliyor. Onların 10-20 sene sonra biz isteriz ki ister doğulu ister batılı, ister Sünni ister Alevi isteriz ki bu doğan bebekler aynı fabrikada ülkenin geleceğini hazırlasınlar. Aynı üniversite salonlarında ders yapsınlar. Aynı mübarek gecelerde biraraya gelsinler, aynı spor salonlarında spor yapsınlar. Biri diğerine bırakın silah ekmeyi, şiddet uygulamayı her biri bir diğerine sadece yüreğini açsın. Ben böylesi bir Türkiye'nin, kardeşliğin gerçekleşeceği böylesi bir ortamın ancak ve ancak kadınlarımız eliyle gerçekleşeceğine inanıyorum. Ayrıca, başta kadın milletvekillerimiz olmak üzere doğu ve batı illerimizden milletvekillerimiz karşılıklı olarak illerde görev almak istediler. İşte kardeşlik, bir milletin harman olması bu. AK Parti hareketi sadece bir siyasi hareket değildir, konjonktürel şartlarda ortaya çıkmış siyasal hareket değildir, yürek, vicdan merhamet hareketidir" şeklinde konuştu.

"KİM SİZE BİR MİLİM AYRIMCILIK YAPARSA KARŞILARINDA DAĞ GİBİ AK PARTİ KADROLARINI BULURLAR"

Dün bölgeden gelen teşkilat mensuplarıyla yaptığı toplantıya işaret eden Davutoğlu, "Bir kahraman ilçe başkanımız, Muş Varto İlçe Başkanımız günlerce evi teröristlerce çevrilen bu ilçe başkanımız hanımefendi dün şunu ifade etti; ne olursa olsun, kim ne yaparsa yapsın biz bu ülkenin çocukları, eşit vatandaşlarıyız. Ben de onlara dönük olarak şunu diyorum; kim size bir milim ayrımcılık yaparsa karşılarında dağ gibi AK Parti kadrolarını bulurlar. Kim size terör uygularsa, karşılarında dağ gibi AK Parti kadrolarını bulurlar. AK Parti, bütün Türkiye'nin, milletin partisidir. AK Parti Türkiye'dir, tüm Türkiye'nin partisidir. Sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Şahsım adına, milletim adına, Türkiye'ye bu umudu, azmi, ışığı AK ve aydınlık meşalelerinizle taşıdığınız için teşekkür ediyor, her birinize ayrı ayrı inanıyor ve güveniyorum" diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu'da terör olayları nedeniyle sürdürülen operasyonlara değinen Davutoğlu, "Daha önceki tehditler çeşitlenerek ülkemizi zaafa uğratmaya çalışıyorlar, yeni zaaf alanlarına yol açarak Türkiye'nin tökezlemesini istiyorlar. Milletimiz müsterih olsun, Allah'ın izniyle bu tuzakları boşa çıkaracak, bu senaryoları boşa çıkaracağız. Kimse süre vererek, vade koyarak boşuna milletimiz üzerinde algı mühendisliğine tevessül etmesin. Bugün gazetelerde, dünkü bazı toplantılarımızda süre verildiğine dair haberler var, terörle mücadele bağlamında. Bir an önce bu operasyonların başarıyla tamamlanması için gece gündüz çalışıyoruz ancak herhangi bir süre söz konusu değildir. Süreyi zamanla değil de ulaşmamız gereken hedeflerle tayin ediyoruz. Dağlarımız, ovalarımız, şehirlerimiz bu canilerden temizleninceye, şehirlerimizin, ilçelerimizin her bir sokağı emniyetle gezilen sokaklar olana kadar terörle mücadelemizi büyük bir kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kimse başladığımız bu huzur ve demokrasi operasyonunun çıktığımız bu yolun yarıda kesileceğini, başka istikametlere gideceğini düşünmesin, İnşallah milletimizle, bölgedeki vatandaşlarımızla birlikte, başladığımız işi tamamlayacağız. Bu ülkede şiddet ve terör son noktaya bitirilinceye kadar devam edeceğiz. Felaket senaryosu yazanlar, çocukların eline silah veren cellatlar vatandaşımız ile devletimiz arasına giremeyecekler. Bizim gözümüzde her vatandaşımızın hakkı hukuku birdir. Her vatandaşımızın hakkını korumak bize namus borcudur. Ayrımcılık yapan hiç kimse ile birarada olmayız, olmayacağız. AK Parti ailesi arasına ayrımcılık yapan, bu milletin herhangi bir ferdini zihninden ve yüreğinden çıkaran kimse giremeyecek. Böyle düşündüğümüz için milletimizin her bir unsurunun, kesiminin gönlüne giriyoruz. Bu zor günler büyük bir kolaylıkla neticelenecektir. Bu kirli sular mutlaka durulacaktır. Fırat'ın ötesi berisi diyenler, Dicle'nin altı üstü diyenler, barışın, çözümün imkansız olduğunu düşünenler mutlaka mahcup olacaktır. Fırat'ın ve Dicle'nin her katre suyu bizim için azizdir. Fırat'ın ve Dicle'nin aktığı her toprak parçası bizim için aziz vatan toprağıdır. Sınırlarımızın ötesindeki bölümleri ise sadece kardeşlik hukuku ile baktığımız ecdad yadigarı topraklardır" diye konuştu.

"Adalet ve merhamet üzeri olmak bizim Allah'a tarihe ahdimizdir, sözümüzdür" diyen Davutoğlu, "Yeryüzündeki her insanın can ve mal emniyetini korumak, devletimizin ve bizim en temel görevimizdir. Delavetimiz sadece ve sadece suç işleyenlerin yapısına yapışacaktır. Biz halk ile teröristi ayırt edecek, halkımıza düşman olan teröristlere ise en kararlı mücadele ile karşı koyacağız. Kimsenin endişesi olmasın, bu sıkıntılı günler geride kalacak" ifadelerini kullandı.

"DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA İNSANIMIZIN TALEPLERİNİ DERT EDEN BELEDİYELER GÖREMİYORUZ"

AK Parti için yerel yönetimlerin önemli olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, "Demokrasi, ülkemizin kalkınması için hayati derecede önemlidir. Vatandaşın güçlü olduğu devlet biçimini esas alıyoruz. Başarımızın sırrı da burasıdır, siyasi rakiplerimizin çaresiz kaldığı yer de burasıdır. Ben senin için şu eseri inşa ettim diye hiçbir siyasi parti konuşamıyor. En küçük birimden başlayarak bu demokratik olgunluktan asla taviz vermeyeceğiz Belediyecilik bir vizyon, sevda, hizmet işidir. Belediyecilik bizim işimiz, AK Parti'nin hizmet ve şiarıdır. Özellikle, Doğu ve Güneydoğu'da insanımızın taleplerini, beklentilerini kendine dert eden belediyeler göremiyoruz. Milletimizin huzurunu gözeten, bu yönde hizmet eden yerel yönetimler de göremiyoruz. Bu dertle, inançla, şuurla hareket eden belediye başkanları göremiyoruz, aksine belediyeye ait iş makineleri halkın can güvenliğine kastetmek için kullanan terör örgütleri var. Millete ait olan araçları gayrimeşru olarak kullanıyorlar. Kadim topraklarda yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek için bunlar karanlık adreslere hizmet taşıyorlar. Demokrasinin yolunu kesmek için çukur kazıyor, insanlıktan değil vandallıktan besleniyorlar. Ne yazık ki medeniyet kavramını ağızlarına dahi alamıyor. Şehre medeniyet birarada yaşama kültürüne tahammül edemiyorlar. Parklar bahçeler yapıp çocukların huzur içinde oynayacağı yerler yapacaklarına çukur kazıyor, hendekler açıyorlar" diye konuştu.

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin gelirlerinin yarısından fazlasının harcanmadığını belirten Davutoğlu, "Harcanan da personel giderlerine gidiyor. Oralardan da nerelere gidiyor siz de tahmin edebilirsiniz. Gelirinin yüzde 50'sinden fazlası bekletiliyor, yatırımlara yönlendirilmiyor. Bu gelir fazlası harcamalara aktarılmış olsaydı bu zamana kadar yapılan yatırımın 17 kat daha fazlası Mardin'e yapılabilirdi. Nusaybin'in kanalizasyon ihtiyacı giderilebilirdi. Bunlar gerçekleştirilmedi, bütün kaynak bunlar yapılsın diye gönderilmesine rağmen. Van Büyükşehir Belediyesi'nin gelirinin yüzde 71.6'sı merkezi yönetimden sağlanıyor. Van Büyükşehir Belediyesi harcamalarının yüzde 39.8'i personele harcanıyor. Verilen kaynakları belediye hizmetlerine dahi yönlendirmeyen zihniyet nasıl millete hizmet edebilir. Gelirlerin yarısından fazlası da yatırım için kullanılmamış. Bahçesaray, Gürpınar, Erciş ve Muradiye'nin su problemi çözülebilirdi. AK Parti belediyeciliği olsaydı bu ilçelerin su sorunu çözülebilirdi" dedi.

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunlar yapılırsa, devlet halkın belediyenin birbirine yaklaşması mümkün olacak ve teröre zemin edecek bazı hususlar tümüyle devreden kalkacak. Hizmet etmiyor, hizmeti geciktiriyor, engelliyorlar ta ki bölge halkı hoşnutsuz olsun ve teröre hazır bir zemin olsun."

Diyarbakır Belediyesi, Şırnak ve Hakkari Belediyesi'nin harcamalarına değinen Davutoğlu, "Hiçbir hizmet üretmeyen sadece terör faaliyetini yapan personel görüntüsü altında kaynak aktarılmaya çalışılıyor. En fazla yatırıma ihtiyaç hisseden il Hakkari ve Merkezi hükümet olarak bütün kaynağı gönderiyoruz ama yatırım yapmıyorlar. Sebep son derece açık, yatırım yaptığınızda insanlar mutlu olur, ait olduğu ülkeye daha çok bağlılık hissederler, gelecek beklentisi olur ve terör örgütünün eline düşmezler. Bunlar isterler ki Türkiye'de tek bir çivi çakılmasın ve sonradan kardeş kavgası çıkarılsın. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Onlar Hakkari'ye gönderdiğimiz kaynakları yatırıma harcamazken biz havalimanı açtık. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak temel yatırımları karşılamazken, Bakanlar Kurulu'nda hazırladığımız Diyarbakır için kentsel dönüşüm programını hayata geçireceğiz. Diyarbakır kadimin en büyük şehri. Bugün Diyarbakır'ı bu hale getirenler, Diyarbekir'in o surlarını, camilerini tarumar edenler biz çok daha güzel bir Diyarbekir'i Diyarbekililer'le inşa edeceğiz inşallah" diye konuştu.

Şırnak Belediyesi'nin gelir ve gider harcamalarına ilişkin bilgi veren Davutoğlu, "Personel giderinin toplam gidere oranı yüzde 53. Aldıkları kaynağı terör faaliyetinde bulanan personel görüntülü kişilere aktarıyorlar. Bugüne kadar hiçbir şey yapmamışlar. Size bu yoksul hak bunun için mi oy veriyor? Sizin niyetiniz halka hizmet etmek mi halka düşmanlık yapmak mı? Siz yalanla, dolanla vatandaşı devlete karşı tahrik ederken, devlet sizin bütün gelirlerinizi yüzde 93-96'larda karşılıyor. Gidin halka yatırım yapın diye belediyelerin bütün kaynağını gönderiyor. Sizden beklediğimiz tek şey bu milletin huzurunu bozmayın, gönderdiğimiz kaynakları halka hizmet için kullanın, halka aidiyetinize sadık kalın. Halkla konuşmak yerine gidip Türkiye'nin nerede bir düşmanı varsa, Türkiye'ye düşmanlık ilan etmiş ülke varsa onlarla kol kola girmek, sizi bunlara mahkum olacağınız anlamına gelir" şeklinde konuştu.

"Tüm belediyelerimizin ne yaptıklarının takibi yapılacak" diyen Davutoğlu, "Bu milletin alın terini kimse sömüremez. Asla müsaade etmeyiz. Bunun için terörle mücadeleye sonuna kadar devam edecek, özgürlükleri Türkiye'nin her yerinde egemen kılacağız. Bu konuda gayri hukuki yollara sapanlardan hesap soracağız. Terörle mücadelede siyaseti, hukuku gölgelemeyecek. Asla Türkiye terör örgütünün planlarına da kurban edilmeyecek. Bu çerçevede sözün burasında bu ülkenin özgürlüğü, beraberliği, vatandaşlarımızın emniyeti için şehit düşenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün vatan evlatlarımızı da onların verdikleri mücadelenin bugünkü takipçileri olarak huzurunuzda selamlıyorum. Allah bu yolda gayret sarfeden güvenlik birimlerimize yardım eylesin. 78 milyon vatandaşımız yanlarındadır. Bu mücadelede bütün vatandaşlarımızın huzuru için verdiğimiz mücadeledir. Vatandaşlarımıza sözümüzde hak ve adalet çizgisinden sapmamalıdır" ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU, GAZETECİLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

Başbakan Davutoğlu, kürsü konuşması öncesi AK Parti'nin Afyon Kampı'nı takip eden gazetecilerin yanına gelerek, basın mensuplarıyla tokalaşıp fotoğraf çektirdi. Davutoğlu, daha sonra eşi Sare Davutoğlu ile birlikte kendisinin programlarında sunuculuk görevini icra eden Muhammet Aslanoğlu'nun 4 aylık oğlu Recep Selman'ı kucağına alarak, "Bir gün yine baktım Muhammet vazifede. Dedim çocuk ne oldu, çocuğu bırakmış benim mitinge geliyor. Uçaktan indirdik çocuğa gönderdik. Biz, Muş mitinginde öğrendik ki babasının trafik kazasında vefat haberi geldi, yani doğumda da, vefatta da vazifesini terketmeyen bir ekibim var benim. En büyük gücümüz o" dedi.

"ÇOCUKLARLA NE KADAR VAKİT GEÇİRİLDİĞİ DEĞİL, O VAKTİN NE KADAR KALİTELİ GEÇİRİLDİĞİ ÖNEMLİ"

Kızı Hacer Bike ile vakit geçirme şansının çok fazla olmadığını belirten Davutoğlu, "Çocuklarımız bunu kabul ettiler. Hacer ile biz az da görüşsek de Sare Hanım'ın sık söylediği, benim de katıldığım bir şey var. Çocuklarla ne kadar vakit geçirildiği değil, o vaktin ne kadar kaliteli geçirildiği önemli. Çocuğun görmek istediği muhabbeti bir dakikalık bakışla gösterirseniz tatmin olur ama 24 saat geçirip çocukla ruhi birliktelik olmazsa o mümkün olmaz. Benim hiç terketmediğim gece kaçta gelirsem geleyim, evde kim varsa mutlaka gider öperim" dedi.

Bir gazetecinin, "(Çocukları) Özleminiz boyut değiştirdi" sözleri üzerine Davutoğlu, "Özlemim boyut değiştirdi, farklı düzlemlerde görüşüyoruz, rüyalarda falan görüşüyoruz" şeklinde konuştu. Bu sözler gülüşmelere neden oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset