Davutoğlu: Rusya DEAŞ’ı değil, muhalefeti vuruyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarında DEAŞ'ı değil, ılımlı muhalefeti vurduğunu söyledi ve duruma tepki gösterdi.Başbakan Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği kahvaltılı toplantıya katıldı. AK Parti İl

Davutoğlu: Rusya DEAŞ’ı değil, muhalefeti vuruyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarında DEAŞ'ı değil, ılımlı muhalefeti vurduğunu söyledi ve duruma tepki gösterdi.

Başbakan Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği kahvaltılı toplantıya katıldı. AK Parti İl Başkanı Selim Temurci'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediye başkanları ve ilçe başkanları hazır bulundu. Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarında DEAŞ'ı değil, ılımlı muhalefeti vurduğunu ifade ederek, "Suriye rejimin kullandığı kimyasal silahlar konusunda uluslararası girişim başladığında "yabancı müdahaleye karşıyız" diyen ülkeler şu an Suriye krizine bizzat müdahil oluyorlar. Bir yabancı müdahale söz konu. Herkese tehdit olan DEAŞ'a karşı mücadele için suriyedelerse tabii bunu hepimiz destekleriz. Ancak 57 hava akını yapılmış, 55'i ılımlı muhalefete karşı. Eğer Türkiye sınırına yakın bir yerde Türkiye'ye mülteci akınları yol açacak şekilde hava akınları yapılıyorsa bunu konuşmamız gerekir. Sınır ihlalleri konusunda Türkiye'nin hassasiyetleri riayet edilmesini bekleriz" diye konuştu.

"TAVİZ VERMEYİZ"

Rus savaş uçaklarının yaptığı sınır ihlalleri dolayısıyla Ankara büyükelçisinin ikinci kez Dışişleri Bakanlığına çağrıldığını ifade eden Davutoğlu, "Rusya ile herhangi bir gerilim istemeyiz ama Rusya'nın da Türkiye'nin hava sahasına ve Türkiye'nin Suriye çıkarların dikkat etmesini bekleme komşuluk hakkımızdır" dedi. Başbakan, "Rusya'nın da Türkiye'nin güvenlik kaygılarını göz önüne almasını bekleriz. Türkiye sınırları 911 kilometre. Hiçbir başka ülke Suriye'deki gelişmelerden Türkiye kadar etkilenecek konumda değil. Sınır güvenliğimiz ve hava sahası güvenliğimiz bağlamında hiçbir şekilde taviz vermeyiz" dedi.

SEÇİM ÇALIŞMALARI

Başbakan Davutoğlu, seçim kampanyasının startını verdiklerini de belirterek, "Seçim beyannamemizi açıkladık. Pazartesi günü Samsun'da, dün de Erzurum'da seçim mitinglerimizi yaptık. Sabah da hayırlı bir kampanya olması duasıyla Eyüp Sultan'da sabah namazına müteakiben İstanbul'daki bütün ilçe teşkilatlarımız, belediye başkanlarımız ile bir toplantı yaptık. Benzer bir toplantıyı milletvekili adaylarımızla da yapacağız. Türkiye'de seçim bölgeleri dışında ayrı bir siyasi realite var ki iller ve Türkiye geneli var. Arada bir katman var o da İstanbul siyaseti. Çünkü İstanbul'da 81 vilayetimizin hemen hepsinden vatandaşlarımız yaşar. O 81 vilayetin sanki ruhu özü İstanbul'a yansır. İstanbul'daki kanaatler de 81 ile yansır. Bir siyasi hareketin İstanbul'da başarıl olmadan Türkiye'de başarı olması mümkün değildir. AK Parti hareketi olarak İstanbul siyasetimizin önemli bir noktasıdır. Önümüzdeki seçimlerde İstanbul'da göstereceğimiz performans Türkiye'yi etkileyecek. Bu kampanya sürecince illerdeki mitingler dışında Ankara'da devlet görevi dışında vaktimi İstanbul'da geçirmeye devam edeceğim" dedi.

Seçim kampanyasının çok yoğun geçtiğini kaydeden Davutoğlu, "İstanbul'da gördüğüm heyecandan, azimden, kararlılıktan büyük memnuniyet duyuyorum. İnşallah 1 Kasım'da hem İstanbul, hem de Türkiye'de güçlü bir sesle tekrar tek başına iktidar olmanın mutluluğunu yaşayacağız. İnşallah güzel bir kampanya ile barış içinde, huzur içinde herkesin birbirine saygılı olduğu, halkımızı rahatsız eden gürültü ve görüntü kirliliğinin oluşmadığı bir kampanya ile halkımızın huzuruna varırız diye ümit ediyorum" diye konuştu.

Davutoğlu: Rusya DEAŞ’ı değil, muhalefeti vuruyor

Davutoğlu: Rusya DEAŞ’ı değil, muhalefeti vuruyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler