Davutoğlu Merkel ile AB ve mültecileri konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun G-20 Liderler Zirvesi'nde Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşmede AB süreci, terörizmle mücadele ve sığınmacılar konusu öne çıktı.Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Antalya Belek'te devam eden G-20 Liderler Zirvesi çer

Davutoğlu Merkel ile AB ve mültecileri konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun G-20 Liderler Zirvesi'nde Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşmede AB süreci, terörizmle mücadele ve sığınmacılar konusu öne çıktı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Antalya Belek'te devam eden G-20 Liderler Zirvesi çerçevesinde Almanya Başbakanı Angela Merkel ile gerçekleştirdiği ikili görüşmede Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinde önümüzdeki dönemde beklenen gelişmeler, terörizmle mücadele ve sığınmacılar konusu öne çıktı. Başbakan Davutoğlu, AB müzakerelerinin canlandırılması beklentisini yineleyerek, yeni hükümetle birlikte önümüzdeki dönemde kapsamlı reformların gündeme geleceğini, bu çerçevede Almanya'nın desteğini beklediklerini belirtti.

Merkel ise, Türkiye ile sadece sığınmacı krizi değil, başta AB konuları olmak üzere her alanda işbirliğini geliştirme iradesinde olduklarını kaydetti.

Başbakan Davutoğlu, Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz al Suud ile de görüştü. Kral Salman, Başbakan Davutoğlu'na yeni görev döneminde başarılar dileyerek, işbirliğinin arttırılmasını talep etti.

Başbakan Davutoğlu, Türkiye ve Suudi Arabistan ilişkilerinin geliştirilmesine değinerek, "Bölgeye yönelik yaklaşımlarımızda Suudi Arabistan'ın önemli bir yeri var. Yakın gelecekte bu konuları ele almak üzere Suudi Arabistan'a ziyaret gerçekleştireceğim" dedi.

Salman, Davutoğlu'na ziyaretten duyacakları memnuniyeti dile getirdi.

Davutoğlu Merkel ile AB ve mültecileri konuştu

Davutoğlu Merkel ile AB ve mültecileri konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler