Davutoğlu helallik istedi

AK Parti kongresi bugün gerçekleştirildi. Kongrede Ahmet Davutoğlu son kez partililere Genel Başkan olarak seslendi.   Davutoğlu'nun konuşmasından önce çıkan başlıklar şöyle:   "2014 yılında Genel Başkan seçildiğim kongrede 'Bu kongre bir veda kongresi de

Davutoğlu helallik istedi
AK Parti kongresi bugün gerçekleştirildi. Kongrede Ahmet Davutoğlu son kez partililere Genel Başkan olarak seslendi.
 
Davutoğlu'nun konuşmasından önce çıkan başlıklar şöyle:
 
"2014 yılında Genel Başkan seçildiğim kongrede 'Bu kongre bir veda kongresi değil, vefa kongresidir' demiştim. O günden bu yana sözlerimize sadık kaldık.
 
Biz ahde vefayı her  şeyin üzerinde tuttuk. Makamlara, mevkilere, koltuklara veda ederiz kardeşlerim  ama ahdimize, ilkelerimize, davamıza asla veda etmeyiz, asla dönmeyiz, asla  bırakmayız. Biz geçici gündemlerin değil kalıcı erdemlerin peşindeyiz. Ne yoldan  saparız ne yoldaki tuzaklara düşeriz ne de ufkumuzu, davamızı, aşkımızı,  sevdamızı unuturuz.
 
Kaos bekleyenlere inat altı ay önce büyük bir zafere imza attık, yeniden iktidar olduk.
 
Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı terör tehdidi altında kaldık.
 
Bugünkü kongrenin de bir vefa kongresi olmasını bekliyorum, tüm AK Partililer için vefa kongresi olmalıdır.
 
Bu harekette hiçbirimiz  vazgeçilmez değiliz ama bu hareketin vazgeçmediği, vazgeçmeyeceği değerleri ve  ilkeleri vardır. AK Parti, asla bir hicvin, bir kliğin, bir zümrenin partisi  olmamıştır, olmayacaktır. AK Parti bütün milletimizin, bütün Türkiye'nin partisi  olmuştur, öyle olmaya da devam edecektir.
 
Milletimiz özgürlükçü yeni anayasaya kavuşacaktır.
 
Bizden yana tüm haklar helal olsun, sizden de helallik istiyorum.
 
Bu konuşmayı yapmak benim için kolay görünmeyebilir bazıları açısından. Ancak sizin karşınızda olmak en büyük gururdur. Zaferle çıktıktan sonra bu durum benim arzu ettiğim bir şey değildi. Bunun sizin ve milletin mahşeri vicdanındaki rahatsızlığın da farkındayım.
 
Bu onurlu görevi devrediyorum, Binali Yıldırım'ı tebrik ediyorum."
 
Davutoğlu veda konuşmasını bitirince partililer tarafından ayakta alkışlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler