Davutoğlu: HDP ile hükümet olursa sebebi MHP ve CHP'dir

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti MYK toplantısı sonrasında düzenlenen basın toplantısında koalisyon görüşmelerini değerlendirdi. "Pazartesinden önce Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile biraraya gelmeye ve omuz omuza ülkeyi seçime götürmeye çağırıyorum" diyen Da

Davutoğlu: HDP ile hükümet olursa sebebi MHP ve CHP'dir
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti MYK toplantısı sonrasında düzenlenen basın toplantısında koalisyon görüşmelerini değerlendirdi. "Pazartesinden önce Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile biraraya gelmeye ve omuz omuza ülkeyi seçime götürmeye çağırıyorum" diyen Davutoğlu, hükümet kurmak için CHP ve MHP'ye son çağrısını yaptı.
 
"HDP'Lİ HÜKÜMET OLURSA SORUMLUSU CHP VE MHP OLUR"
 
Davutoğlu, "HDP ile aynı hükümette olmak benim iradi bir tercihim değil. Anayasal zorunluluktur" ifadelerini vurgulayarak "Müsebbibi de CHP ve MHP olur" dedi.
 

Davutoğlu'nun konuşmalarının satır başları:

SÜREÇ KOALİSYON SÜRECİYDİ

"Bazı partiler sorumluluktan kaçarken, biz hükümet kurma sorumluluğunun gereğini yerine getirdik. Ülkemiizin yönetilmesi bağlamında boşluklar oluşmamasında attığımız adımlara milletimiz şahit. Koalisyon konusunda bize teklif gelmedi diye kimse öne süremez. Biz o zemini yokladık. Süreç koalisyon arayışıydı. Hep beraber nerelerde zorluklarla karşılaşabileceğimize bakıp yol almaya çalıştık.

HDP'ye dönük olarak da, onun sırtını dayadığını iddia ettiği örgütlere dönük olarak da söylüyorum, Türkiye'de demokrasiyi korumak için alınması gereken her türlü güvenlik tedbirini, önlemi alacağız ama asla Türkiye'de demokrasinin askıya alınmasına izin vermeyeceğiz.

MİLLETİMİZ SÖZ KONUSUYSA BİZ EGOLARIMIZI KENARA BIRAKIRIZ

Demokrasilerde seçimlerle beraber oluşan Meclis nihai çözüm makamıdır. Bu anlamda da sorunları çözecek olan Meclis'te bulunan partilerin genel başkanlarıyla kadrolarıdır. Sıkıyönetim daveti siyasi sorumsuzluluktur. O dönemler geride kalmıştır. Milletimizin demokrasiye olan güvenini sarsmak siyasi sorumsuzluktur. Türkiye'de demokrasinin askıya alınmasına izin vermeyeceğiz. Benim hiçbir ifademde öfke hali sözkonusu olmamıştır. Şimdi herkese soruyorum ne teklif ettiler, ne çözüm ürettiler. MGK kendi görevini anayasal çerçvede yürütür. Milletimiz söz konusuysa biz egolarımızı bir kenara bırakırız.

HER TEKLİFE HAYIR DEDİKTEN SONRA ÇIKIP SIKIYÖNETİM TALEBİNDE BULUNMAK...

'Vesayetten kurtulsun da gelsin' dedikleri halde ben hiçbir şekilde bunu tartışma konusu yapmadan gittim, çünkü milletimin geleceği benim şahsi egomdan daha önemlidir. Ama şimdi herkese soruyorum ne çözüm ürettiler, ne teklif ettiler. Her teklife hayır dedikten sonra çıkıp sıkıyönetim talebinde bulunmak, 'TBMM içinde çözüm üretelim' dedikten sonra çıkıp Milli Güvenlik Kurulu zeminine olayları çekmeye çalışmak, 28 Şubat mantığı gibi bir mantıktır.

GÖREVDEN KAÇTI DEMESİNLER

Ben bütün siyasi partilere bir çağrıda bulunmak istiyorum. 24 Ağustos günü gelmeden önce, TBMM içinden bir hükümet çıkamadığı için Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümet çıkmaması dolayısıyla erken seçim kararı almasına mahal bırakmaksızın Gelin biz görevimizi yapalım ve TBMM içinden bir hükümeti, erken seçim kararını da TBMM içinde alarak biz vazifemizi yapalım. Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli'ye buradan çağrıda bulunuyorum, en kısa zamanda nerede ve hangi şartlarda isterlerse bir araya gelmeye hazırım. İstedikleri mekanda, istedikleri süreyle, istedikleri gündemle oturmaya hazırım."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler