Davutoğlu: "Bugün arife yarın demokrasi bayramı"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugünün arife olduğunu belirterek, yarın da demokrasi bayramını kutlayacaklarını söyledi. Davutoğlu, "İnşallah yarın akşam balkondan tekrar bir demokrasi şöleni yapacağız" dedi.Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Sincan Kent Mey

Davutoğlu: "Bugün arife yarın demokrasi bayramı"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugünün arife olduğunu belirterek, yarın da demokrasi bayramını kutlayacaklarını söyledi. Davutoğlu, "İnşallah yarın akşam balkondan tekrar bir demokrasi şöleni yapacağız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Sincan Kent Meydanı'nda düzenlenen teröre karşı "Birlik ve Kardeşlik" mitinginde konuştu. Başbakan Davutoğlu, "Sizleri saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Bu meydanları dolduran yüz binleri bağrıma basıyorum Ankara. Ankara'nın yiğit seymenleri, kadınları, işçileri, güzel insanları hepinizi yürekten selamlıyorum. Burada tekbirlerle İstiklal Harbimiz başlamıştı. Yol da gelirken dedim ki; arkadaşlar aradılar, 1 saat önce çok soğuk gecikmeyin başbakanım, dedim ki merak etmeyin, Ankara bizi güneşle karşılar. Bulutun üzerinden doğan güneş gibi, Ankara'dan istiklal güneşimiz doğdu, Ankara'dan demokrasi güneşimiz doğdu. Şimdi Ankara'dan yeni Türkiye güneşi doğuyor. Cumhuriyetimiz bu sokaklarda filizlendi, bugünlere geldi. Milli irademizin sesini Ankara'dan yükselten ilk meclisimizin milletvekillerine, o meclisi oluşturan istiklal kahramanlarına, istiklal yolcularına selam olsun. Daha güçlü, daha aydınlık bir Türkiye umudu ve heyecanı bu şehirden bugün ülkemizin her yanına yayılıyor. Birçok şehrimizi gezdik ama son mitingde mührü istiklalimizin baş şehri Ankara'dan vuruyoruz. Ankara 1 Kasım'da yani yarın mühür vurmaya hazır mısın? İnşallah yarın tek başına, iş başına demeye var mısınız? Bu ses yarın sandıklardan yükselecek" diye konuştu.

Ankara'nın kadim medeniyetler şehri, bir kültür, bir irfan şehri olduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Ankara Hacı Bayram-ı Veli'nin şehri, onun irfanı bu şehrin taşına toprağına sinmiş, havasına suyuna karışmış. Ankara ahiliğin yurdu olmuş, bir ticaret ahlakının en güzel numuneleri Ankara'da oluşmuş. Bu topraklar Seyyid Hüseyin Gazi'nin, Oruç Gazi'nin irfanından beslenen topraklardır. Bu topraklar Seyyid Abdülhakim Arvasi Hazretleri" nin, Hayme Ananın topraklarıdır bu topaklar. Bugün o feyzi, o irfanı, o muhabbetti Ankara'nın bütün insanlarında bir ahlak olarak bir gönül zenginliği olarak görüyoruz. Buradan bir kere daha sizlere muhabbetlerimi, sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Ankara siyasetin merkezi, Türkiye siyasetinin nabzı Ankara'da atıyor. Bu sebeple bu meydanda ki coşku, bu meydandaki heyecan Türkiye'nin 81 vilayetinin 78 milyon insanımızın duygusunu heyecanını temsil ediyor. Burada sadece Ankaralılar değil, 81 vilayetimizin yüreği var. Ankara ilk günden beri hep bizim yanımızda oldu. Sincan hep bizimle oldu. Allah sizlerden razı olsun. Allah yardımcımız olsun" ifadelerini kullandı.

"BUGÜN AREFE YARIN DEMOKRASİ BAYRAMINI KUTLUYORUZ"

1 Kasım'ın seçimlerinin Türkiye'nin hem bugününe hem de geleceği için çok önemli olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Hayati bir seçimin arifesindeyiz. Bugün arefe yarın demokrasi bayramını kutluyoruz. Demokrasi bayramını beraber kutlamaya var mısınız? İnşallah yarın akşam balkondan tekrar bir demokrasi şöleni yapacağız. Yarın inşallah milletimiz sandığa gidecek, Türkiye'nin istikametini belirleyecek. Bu karar inanıyorum ki sizlerle 13 yıldır beraber yazdığımız büyük destanın devamı için yepyeni bir ak sayfa olacak. Yeni bir ak sayfa açmaya var mısınız?" dedi.

Son bir aydır şehir şehir gezdiğini ifade eden Davutoğlu, "AK Parti'nin gelecek hedeflerini, projelerini ve müjdelerini anlatıyoruz. Elbette bütün şehirlerimize gitmek isterdik 7 Haziran'dan önce 81 vilayetimize gitmiştik ama bu sefer vakit kısıtlıydı yine de Türkiye'nin her yanını doğusunu, batısını, güneyini, kuzeyini dolaşan tek parti AK Parti oldu. Şartları zorlayarak gidebileceğimiz en fazla sayıda şehre gittik. Diğer partiler meydanları terk etti ama biz bunu yapmadık. Çünkü bizim size anlatacaklarımız var. Çünkü bizim sizin gözlerinizin içine bakarak söyleyeceklerimiz Ankara. Sizin yüreğinize hitap edecek kelamımız var. Bizim hep birlikte bozacağımız oyunlar, bizim hep birlikte kuracağımız büyük güçlü ve yeni bir Türkiye var. Biz bu meydanlara sadece oy istemek için gelmedik, biz meydanları terk etmedik" şeklinde konuştu.

"İNŞALLAH YARIN 1 KASIM'DA MÜHÜRLERİ AK ELLERLE VURARAK YENİ TÜRKİYE'YE YÜRÜYECEĞİZ"

Mitingde vatandaşların "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarına karşılık veren Davutoğlu, "Şu ak ellerinizi bir de ben göreyim. İnşallah yarın 1 Kasım'da mühürleri ak ellerle vurarak yeni Türkiye'ye yürüyeceğiz. Allah ellerimizi birbirimizden ayırmasın. Allah kardeşliğimiz bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Bu meydanda Türk, Kürt, Zaza, Sünni, Alevi var. Ama her şeyden önce bu meydan da Türkiye'nin yüreği var. Biz meydanları terk etmedik, çünkü biz terörün istikametimizi çizmesine tahammül edemezdik. Çünkü biz milletimizi yalnız bırakmak istemedik. Sizler bu seçimin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz. Onlarda toplandılar ama meydanlarda coşku yok. Ya da meydanlara çıkamazlar, meydanlara çıkmak için yürek gerek yürek. 7 Haziran'dan sonra yaşanılanları Türkiye üzerinden yapılmak istenen ameliyatları gördünüz. Kimlerin kimlerle kol kola girerek Türkiye'yi kaosa sürüklemeye çalıştığını gördünüz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler