Davutoğlu: Bahçeli hep ’hayır’ dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Meclis içinde olabilecek bütün formüllere hayır diyen Sayın Bahçeli'dir. 7 Haziran'dan bu yana ortaya konan her ihtimale sadece hayır demiştir" ifadelerini kullandı.Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Halkla İlişkiler Başkanlığı

Davutoğlu: Bahçeli hep ’hayır’ dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Meclis içinde olabilecek bütün formüllere hayır diyen Sayın Bahçeli'dir. 7 Haziran'dan bu yana ortaya konan her ihtimale sadece hayır demiştir" ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından düzenlenen AK Parti İletişim Merkezi (AKİM) 2 milyon gülen yüz ödül törenine katıldı. AK Parti İletişim Merkezi hakkında bilgi veren Davutoğlu, "Eskiden vatandaş sadece seçimlerde aranır, oy desteği alındıktan sonra unutulur, vatandaşlar milletvekilleriyle görüşmek için birçok aracıyı devreye sokarlardı. Bu eski Türkiye anlayışıydı. Hala sadece bir oy deposu olarak bakan sonrasında halkla ilişkileri kesen bir anlayıştı. Halkla ilişkiler birimi için bizim yüreğimiz dedim. Bizim yüreğimiz halk için atar, o yürek durana kadar sadece halk için çalışır halk için muhabbet besler. Halkla bağ kuramayanların yürekleri zayıftır. Biz, AKİM üzerinden daimi bir şarj mekanizmasını devreye sokuyoruz. Vatandaşımız talebi iletmek yanında bir taraftan da AK Parti'ye enerji veriyor. Bir telefon sizin için erken uyarı rolü oynayabiliyor. AKİM telefonunun başına oturdum ve karşı taraftan gelen sesi kulağımda hissettiğimde o müracaat eden kardeşimizi görmeden onu yüreğimde hissettim" dedi.

Siyasetin bir gönül irtibatı meselesi olduğunu belirten Davutoğlu, "AKİM daha önce hiçbir partinin tahayyül etmediği bir faaliyet türü olarak AK Parti tarafından devreye sokulduğunda AK Parti farkı ortaya konmuştu. 2 milyon telefon ile aslında talepler dile getirilmiş, gönül bağları kurulmuş o taleplerin karşılığı yerine getirilmiş. Her MKYK toplantısında akim raporu önüme gelir, dikkatlice incelerim çünkü aynı zamanda bir anket. Vatandaşımızın yüzünü ne güldürüyor, gözünde bir damla yaş oluşturuyorsa ne oluşturuyor, onları AKİM üzerinden öğreniyoruz. İcra görevi yürüten arkadaşlarımızın da vatandaşımızın nabzını tutması sağlanmış olur. Büyük oranda olumlu geri dönüşler temin edilmiş oldu. AK Parti'de 2 milyon 100'e ulaştık. Önümüzdeki yıllarda 50 milyonlara, 100 milyonlara ulaşacak inşallah" dedi.

BAŞBAKANLIK GÖREVİNİ ALMASININ BİRİNCİ YIL DÖNÜMÜ

27 Ağustos'ta AK Parti'nin 1. Olağanüstü Kongresi'nin gerçekleştirildiği hatırlatan Davutoğlu, "1. Olağanüstü Genel Kongremizde ağır sorumluluğu üstlendim. Bugün birinci yıl dönümü. Hala gözümün önünde bana ilk olarak ismim zikredildiğinde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından nasıl bir ağır sorumluluk hissettiğim zihnimdedir, gönlümdedir. 27 Ağustos 2014'te bu salonda zikredildikten sonra olağünüstü kongremizde fililen de görevi devraldım. Aslında 13 yıllık geçmişe baktığımızda şükrediyoruz, hiçbir siyasi harekete nasip olmamış büyük başarılara imza attık. Bütün siyasi partilere bakın, CHP'nin bir asra yaklaşan geçmişine bakan hiçbir parti kendi içinden bu kadar bir sürede iki Cumhurbaşkanı, üç başbakan, beş Meclis başkanı çıkarmamıştır. Ben iki Cumhurbaşkanımıza da Sayın Abdullah Gül'e de, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a da bir kez daha huzurunuzda devletimizin en üst makamında üstlendikleri misyonlar dolayısıyla teşekkürü borç biliyorum. Sayın Abdullah Gül'ün seçilmesine karşı nasıl engeller çıkarıldığını hepimiz hatırlarız. O engelleri AK Parti herhangi bir dış gücün desteğiyle aşmadı, AK Parti AKİM'e gelen gönül dolu telefonlarla, iradeyle, basiretle, e-muhtıraları yere çaldı ve kendi içinden ilk Cumhurbaşkanını çıkardı" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Yanınızdayız diyorum bütün AK Parti kadroları olarak. Üç başbakanlık dedim, iki cumhurbaşkanımız benim aynı zamanda selefimdir. Ayrıca 5 Meclis başkanı. Hiçbir başka siyasi hareket üç başbakan, iki cumhurbaşkanı, 5 Meclis başkanı çıkarmamıştır. Önümüzü kesmeye çalıştıkça aslında bize hız veriyorlar. Önümüze çıkardıkları engelleri bunları aşmaya daha da katkıda bulunuyorlar. Geçen sene olağan genel kongremizde bu bir veda değil vefa kongresi demiştik. AK Parti vefa hareketidir. AK Parti içinde nasıl ihtilaflar çıkacağına dair ne büyük beklentiler oluştu. AK Parti kendi içinde şöyle veya böyle ihtilaf yaşar ve Türkiye'nin en büyük partisi olma özelliğini de kaybeder. O günden bugüne AK Parti kadrolarına işlemiş ahlak ve engin vefa duygusu bu beklentiyi boşa çıkardı. AK Parti hareketi öyle veya böyle yavaşlatılabilir dediler ama işte bir yıllık mücadelemiz açık şekilde ortaya koyuyor ki AK Parti'nin birliği beraberliği hızı engellenemez. Bir yıl içinde diğer partilerde yaşananları görüyorsunuz. Allah'ın izniyle bu vefa partisi yoluna devam edecek. Geçen sene bütün illerimizde teşkilatlarımızı yeniledik. 50'ye aşkın vilayetimizi dolaştım. 81 vilayetimizi bir kez daha dolaştık. Türkiye'nin bütününü kuşatan yegane parti AK Parti'dir. 24 saat 81 ilde her vatandaşı dinleyecek olan parti AK Parti'dir. Bu kararlılığımızla yolumuza devam edeceğiz. AK Parti, bir irfan, erdemliler, ahlak ve sorumluluk hareketidir. İzzetle onurla devlet adamlığını yönetme kararlılığımız sürdürülecek, bunu kimse engellemeyecek" dedi.

"BU DAVAYA GELEN GEMİLERİNİ YAKIP GELECEK"

Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamı üzerinden yapılan spekülasyonlara işaret eden Davutoğlu, "Siz ne yaparsanız yapın bizim dava arkadaşlığımıza zerre miktar zarar veremezsiniz. AK Parti izzetli onurlu insanların partisidir. Dirayetli basiretli devlet adamlarını partisidir. Hiçbir zaman egolarını davalarının önüne almazlar. Bir yıl geçti bütün kötümser veya bir problem bekleyen spekülasyonlara karşı AK Parti'den tek bir fire olmadı, yaşanmadı çünkü AK Parti misyon hareketidir. Bu davaya gelen gemilerini yakıp gelecek" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, "Görevler alınacak verilecek arkadaşlar arasında yeni görev devir teslimleri olacak bayrak bir elden bir ele onurla taşınacak ama asla ve asla yere indirilemeyecek. Bu onurlu bayrağı taşayın kardeşlerime bir kez daha teşekkür ediyorum. 12 Eylül kongremize bir kez daha onurla yürüyeceğiz" dedi.

"SAYIN BAHÇELİ'DEN HAYIRLI İŞLERDE İŞBİRLİĞİ BEKLERDİM"

Koalisyon görüşmelerine işaret eden Davutoğlu, "Şunlar şunlar koalisyon kursun, biz bu işin içinde yokuz" diyen Sayın Bahçeli'dir. Her konuşmasında kapıları kapatan yeni fikirleri imkan ve ihtimal vermeyen Sayın Bahçeli'dir. CHP ile görüşmelerde bir hedefe ulaşılamayınca Sayın Bahçeli ile yaptığımız görüşmede de oturduğumuz andan itibaren yaptığımız 4 teklife de hayır diyeceğini ifade etmiştir. Kendisinin nezaketine itimadım var, herhalde bu söylediğimin gerçek dışı olduğunu ifade edemeyecektir. Sizinle koalisyon, seçim hükümeti kurmayız. Sizin azınlık hükümetine destek vermeyiz, erken seçim teklifi gelirse buna da hayır deriz. Yani Meclis içinde olabilecek bütün formüllere hayır diyen Sayın Bahçeli'dir. 7 Haziran'dan bu yana ortaya konan her ihtimale sadece hayır demiştir. Ben Sayın Bahçeli'den hayırlı işlerde işbirliği beklerdim de sürekli hayır demesini beklemezdim. O, her yola hayır dedi" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler