Davutoğlu: Avrupa yeni fark etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriyeli mülteciler konusunda Türkiye'nin yaptıklarını Avrupa'nın yeni fark edebildiğini söyledi.Gaziantep'te miting yapmayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ortadoğu Fuar Merkezi'nde işçi ve sivil toplum kuruluşları ile yemekte buluşt

Davutoğlu: Avrupa yeni fark etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriyeli mülteciler konusunda Türkiye'nin yaptıklarını Avrupa'nın yeni fark edebildiğini söyledi.

Gaziantep'te miting yapmayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ortadoğu Fuar Merkezi'nde işçi ve sivil toplum kuruluşları ile yemekte buluştu. Fuarda konuşma yapan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu, 30 Ekim Cuma günü kamu çalışanlarının idari izinli sayılmalarına ilişkin genelgeyi imzaladığını açıkladı. Dauvtoğlu, 30 Ekim Cuma gününü de resmi tatile eklemek isteyen çalışanlar hafta sonu ile birlikte 4 günlük bir tatil yapacağını söyledi.

GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ

Başbakan Davutoğlu konuşmasında iktidar olması halinde yapacakları vaatleri de hatırlattı. Özellikle gençlere iş kurma imkanı sunduklarını belirten Davutoğlu'na gençler yoğun ilgi gösterdi. Davutoğlu, "Kefiliniz devlet olacak. Hükümet olacak. Sizin yerinize kefil biz olacağız. Gaziantepli gençler ekonomiye katkı yapsın diye ilk kez iş kuran her gencimizin maaşını bir yıl boyunca biz ödüyoruz" diye konuştu.

"GAZİANTEP BEREKETLENİYOR"

Salondakilere "Gaziantep ile hasbihal edelim" diye seslenen Davutoğlu, Gaziantep'i yükseltmek için her türlü çabayı sarf ettiklerini kaydetti. Davutoğlu, "Gaziantep hasbihal edelim. Gaziantep için çok şey yaptık. Türkiye'nin hülası olan gaziantep'i yükseltmek için her türlü çabayı sarf ettik. Daha sık geleceğiz. Çok hayırlı, bereketli gelişmeler yaşandı yaşanıyor. Gaziantep, bir yumruk bir yürek olmuştur" diye konuştu.

Küçük sanayi ve organize sanayi arasında 25 kilometrelik raylı sistem yapılacağını da ifade eden Davutoğlu, "Amanos dalarını delip, Gaziantep'i İskenderun'a doğrudan bağlantı yapacağız" diye konuştu.

"AVRUPA YENİ ANLADI"

Suriyeli mülteciler konusundaki Türkiye'nin samimiyet ve cefakarlığını Avrupa ülkelerinin yeni yeni anlamaya başladıklarını kaydetti. Davutoğlu, "Avrupa, dünya yeni fark ediyor. Türkiye'nin gösterdiği cefakarlığı fark ediyor. Biz bu kardeşliği tarihin derinliklerinden aldık, kıyamete kadar götüreceğiz" ifadelerini kullandı.

BİRLİK MESAJI

Davutoğlu, Kurtuluş Savaşı'nda Gaziantep'in önemine de değinerek, birlik çağrısında bulundu. Davutoğlu, "Gaziantep, birlik beraberlik huzur ve refah kenti olacak. İşgal noktalarına karşı ayağa kalktığınızda kimse yanındakinin kökenini sormadı. Kürtler, Türkler Araplar ayağa kalkıp, namusu için çarpışmaya başladığında tüm Türkiye ayağa kalktı" dedi.

1 Kasım seçimleri akşamında Gaziantep'in sonuçlarını merakla bekleyeceğini söyleyen Davutoğlu, "1 Kasım'da inşallah kulağımız, gözümüz gönlümüz Gaziantep'ten gelecek haberde olacaktır" diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşması esnasında salondaki gençler sık sık Davutoğlu'na tezahüratlar yaparken, konuşması bitiminde ise tüm salon ayağa kalkarak, Davutoğlu'nu alkışladı. İşçilerle hatıra fotoğrafı da çektiren Davutoğlu, salondan ayrılana kadar tezahüratlar devam etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler