Cumhurbaşkanını neden dinlemediğini anlattı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 25. Dönem ikinci yasama yılı açılışına katılmamasına ilişkin, "Hepimizin cumhurbaşkanı sıfatıyla ve bunu hak eden bir sıfatla genel kurulda konuşuyor olsaydı biz de memnuniyetle gider kendisini dinlerdik" dedi.DİSK

Cumhurbaşkanını neden dinlemediğini anlattı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 25. Dönem ikinci yasama yılı açılışına katılmamasına ilişkin, "Hepimizin cumhurbaşkanı sıfatıyla ve bunu hak eden bir sıfatla genel kurulda konuşuyor olsaydı biz de memnuniyetle gider kendisini dinlerdik" dedi.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB heyetiyle görüştü. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da yapılacak "Emek Barış Demokrasi Mitingi" öncesi HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Demirtaş, sivil toplum kuruluşlarının 10 Ekim'de büyük Ankara Mitingi yapacaklarını belirterek, "HDP olarak barış konusundaki hassasiyetimiz biliniyor. Bizde 10 Ekim'de yapılacak bu mitinge en coşkulu katılımı barışseverleri davet ediyoruz. Savaşın durdurulmasını istemek büyük cesarettir. 10 Ekim'de Sıhhiye meydanında herkesin iki saatini barışa ayırmasını rica ediyorum" diye konuştu.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Demirtaş, "Mitinge siz de katılacak mısınız? sorusuna, "Arkadaşlarımızın davetini resmi olarak almış olduk. Birazdan planlamaya çalışacağız. Katılmayı çok arzu ediyoruz. büyük olasılıkla barış mitingine katkı da bulunmaya çalışacağız" cevabını verdi.

AÇILIŞA NEDEN KATILMADI ?

"25. Dönem ikinci yasama yılı açılışına katılmayacak mısınız? sorusuna Demirtaş, "Parlamentoda siyasi partinin genel başkanı gibi davranan, seçim kampanyasında partimizi hedefe koyan, hakaret eden, ağır ithamlarla partimizi baraj altında bırakmaya çalışan bir siyasi kişilik konuşacak. Tarafsız, hepimizin cumhurbaşkanı sıfatıyla ve bunu hak eden bir sıfatla genel kurulda konuşuyor olsaydı biz de memnuniyetle gider kendisini dinlerdik. Bundan gocunmazdık ama hakkı olmadığı halde bir parti genel başkanı olarak seçim kampanyası yürüten bir siyasi ile parlamentoda açılış konuşması yapıyor diye dinlemek zorunda hissetmiyorum kendimi" diye cevapladı.

Valilere ve kaymakamlara tavsiye de bulunan Demirtaş, "Baki olan devletin yönetimidir. Siyasi iktidarlar gidicidir. Kendinizi güvenceye alın, hukukun dışına çıkmayın. Aksi takdir de devran döner hükümetler düşer, yargı karşısında hepiniz hesap verirsiniz" ifadelerini kullandı.

AHMET HAKAN'A YÖNELİK SALDIRI

Gazeteci Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı değerlendiren Demirtaş, "Çirkin bir saldırı, sıradan bir olay olmadığı aşikar. Aylardır gazeteciler hedef gösteriliyor. Hedef gösterilenler hakkında en küçük bir işlem yapılmıyor. Herkes bu saldırılar karşısında dik durmalıdır. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" diye konuştu.

Birçok il de güvenlik gerekçesiyle sandıklar kurulamayacak. Bu seçmeni nasıl etkileyecek? sorusuna Demirtaş, Seçmen 7 Haziran'dan bu yana neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. 1 Kasım'da da sandığa gidecektir diye düşünüyorum. Sandığı sarayın bahçesine de koysalar seçmenler gidecek oy kullanacak. 7 Haziran'da ki benzer bir durum ortada yok. Gergin, sıkıntılı durumlar var ama seçim olamayacak durumda değil" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler