Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdün Kralı ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Kudüs'te Müslümanlara yönelik ihlalleriyle ilgili olarak Ürdün Kralı Abdullah ile bir telefon görüşmesi yaptı.Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası toplumun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdün Kralı ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Kudüs'te Müslümanlara yönelik ihlalleriyle ilgili olarak Ürdün Kralı Abdullah ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası toplumun bu hususta harekete geçirilmesi için İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerin ortak çaba sarf etmesi gerektiğini vurguladı. Ürdün Kralı Abdullah da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konuya ilişkin çabalarından dolayı teşekkür ederek, İsrail'in Harem-i Şerif'te yaptıklarının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Abdullah'ın Türkiye ve Ürdün'ün dışişleri bakanlarının bu konuda neler yapılabileceğini değerlendirmek üzere en kısa sürede görüşmeleri hususunda mutabık kaldıkları kaydedildi.

Kral Abdullah'ın görüşme sırasında terör saldırılarında şehit olan asker ve polisler için Türk halkına taziyelerini ilettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset