Çipras’tan Yüksekdağ’a: "Mücadelenizi hayranlıkla izliyorum"

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüşmenin verimli geçtiğini belirterek, Çipras'ın "mücadelenizi hayranlıkla izliyorum" ifadelerini kullandığını söyledi.HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Sheraton Otel'de Y

Çipras’tan Yüksekdağ’a: "Mücadelenizi hayranlıkla izliyorum"

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüşmenin verimli geçtiğini belirterek, Çipras'ın "mücadelenizi hayranlıkla izliyorum" ifadelerini kullandığını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Sheraton Otel'de Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştü. Yaklaşık 1 saat süren görüşmeden sonra Yüksekdağ gazetecilere açıklama yaptı. Çipras ile görüşmesini verimli olarak değerlendiren Yüksekdağ, "Bizler Sriza'yı sınırın ötesindeki kardeş parti olarak değerlendirdik. Gerek muhalefet oldukları dönemde gerekse hükümet görevini aldıkları dönemde karşılıklı dayanışma ve işbirliği içerisinde hareket etmeyi esas aldık. Dayanışma temelli ilişkilerimizden samimi, doğrudan bir görüşme gerçekleştirdiğimizi söyleyebilirim. Gündeme getirilen konular, bölgede Ortadoğu'dan Balkanlara kadar olan alanda bölgesel barış sürecinin geliştirilmesiydi. Sayın Çipras da bölgesel barışın geliştirilmesi noktasındaki dileklerini ve çabalarını dile getirdi. Bizde Türkiye'deki muhalefet partisi olarak gösterdiğimiz çabayı ve barış siyasetimizi kendileriyle paylaştık. İnsanlık trajedisine dönüşen mülteciler ve göç sorununun temel çözümünün bölgede bir barış siyaseti geliştirilmesiyle mümkün olduğunu dile getirdik. Suriye'de ve Türkiye'de bir barış zemininin oluşturulması ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. Vurguladığı noktalardan birisi de, aynı zamanda Kürt sorununda çözüm ve demokratikleşme sürecinin, müzakere sürecinin yeniden başlatılması vurgusu oldu. Bunun sadece Türkiye'de barış ve siyaset çabası değil, Suriye'de, Ortadoğu'da, Balkanlara kadar uzanan bir bölgede demokratik siyasetin geliştirilmesi ihtiyacı olarak tarif ettik" ifadelerinin kullandı.

Çipras'ın Yüksekdağ'a "mücadelenizi hayranlıkla izliyorum" ifadelerini kullandığını hatırlatan gazeteciye Yüksekdağ, "Sayın Çipras, Türkiye'de çok zorlu bir demokrasi mücadelesi yürütülüyor ve zorlu koşullarda sizlerin bu direnme azmini, çizginizde ısrar etme azminizi göstermeniz bizim ilham aldığımız bir duruş" diye ifade etti. Biz tabi ki kimsenin gerek Sayın Çipras gerek başka siyasetçinin hayranlığını uyandırma kaygısıyla değil, Türkiye'de gerçek anlamda insanların yaşamından memnun ve hoşnut zemin teşkil edecek demokratik yaşamın oluşturulması ve kurulması amacıyla mücadele ediyoruz. Bir siyasi nezaket ifadesi olarak dile getirilmiş bir ifadeydi. Türkiye halklarının verdiği demokrasi mücadelesine saygının ifadesiydi" şeklinde konuştu.

Bölgede çeşitli evler ve duvarlardaki yazılara ilişkin olarak Yüksekdağ, "Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği ilçelerde gladyo yapısı devrede. 90'lı yıllardan çok iyi bildiğimiz hala izlerini silemediğimiz gerçekliktir. Silvan izlenimlerini aktarırken de ifade etmiştim; Özel Harekat ve Özel Harekata yakın duran kesimlerde, bir gladyo hareket tarzıyla davranan güvenlik güçleri var. Aynı zamanda İdil'deki görüntüler medyaya yansıdı. Çok ürkütücü. Bölge halkı artık ürkmüyor, bölge halkı korkma duygusunu aşmış. Sıkıyönetim ve sokağa çıkma yasağının ilan edilmeyen yerlerde yaşayan halkımız açısından çok ürkütücü sözler ve yaklaşımlardır. 5 aylık süre içinde çok karanlık ve kötü gelişme yaşandı. Sadullah timleri ardı altında veya başka isimlerle bir hareket tarzı, sorun hortlatıldı. Bu çok büyük sorundur. Biz defalarca bu soruna dikkat çektik. Gördüğümüz, tanık olduğumuz sorunları paylaştık. Türkiye'de resmi güvenlik güçlerinin üzerinde şiddet uygulayan bir yapı var" dedi.

Çipras’tan Yüksekdağ’a:

Çipras’tan Yüksekdağ’a:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler