CHP’li Sertel: HDP’nin oyları düşecek

CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Atilla Sertel, 1 Kasım'da yapılacak olan erken seçimde Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) oylarının düşeceğini söyledi.CHP'den İzmir Milletvekili Adayı olmaya hazırlanan Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazete

CHP’li Sertel: HDP’nin oyları düşecek

CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Atilla Sertel, 1 Kasım'da yapılacak olan erken seçimde Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) oylarının düşeceğini söyledi.

CHP'den İzmir Milletvekili Adayı olmaya hazırlanan Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski başkanı Atilla Sertel, İhlas haber Ajansı'na yaptığı ziyarette, gündeme dair açıklamalarda bulundu. İzmir'de partisinin oylarını arttırmak için gidemedikleri yerlere, ikna edemedikleri insanlara gittiklerini belirten Sertel, "HDP'ye, MHP'ye, AK Parti'ye oy veren insanların yanına gidip neden CHP'ye oy vermeleri gerektiğini anlatıyorum. CHP'nin izlediği çizginin aslında toplum tarafından olumlu karşılanması ve o olumluluğun önümüzdeki seçimde oya yansıyacağını görmek beni mutlu ediyor" dedi.

"CHP'DEN HDP'YE OY GİTTİ"

"İşin gerçeğinde CHP'den HDP'ye oy gitmiştir, bunu biliyorum" diyen CHP'li Sertel, AK Parti'den ve aydın kesimden de HDP'ye oy gitmiştir. Bu seçimde CHP, kendi bünyesinden HDP'ye giden oyların yanında HDP'nin oylarının bir kısmını da alacaktır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin CHP iktidarına ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Sertel, "Bölünmez bir bütün içerisinde, aynı bayrak altında, herkese yetecek bu topraklarda kardeşçe yaşayacağımız bir Türkiye'yi yeniden inşa etmeliyiz. Bu dönem hızla aşılmalı. Herkesin bu ülkeye vereceği çok şey var" diye konuştu.

"SADECE RESMİ NİKAHIM VAR"

7 Haziran'da yapılan seçimler öncesinde Yüksek Seçim Kurulu'nun(YSK) devlet görevinde bulunduğu iddiasıyla tartışmalı bir şekilde adaylığını iptal etmesine atıfta bulunan Sertel, "Bana "resmi bir şey kaldı mı" diye soruyorlar. "Bir tek resmi nikahım kaldı" diyorum. Resmi kurumların önünden bile geçmiyorum. Geçen gün belediyeye gittim, zabıt tuttuk "buraya sadece çay içmeye gelip ayrılmıştır" diye" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler