CHP’den YSK’ya ’TRT’ şikayeti

CHP, TRT 1 ve TRT Türk televizyon kanallarının Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararlarına aykırı yayın yaptığı iddiasıyla hazırladığı dilekçeyi YSK Başkanlığına sundu.CHP'nin YSK Temsilcisi ve Ankara Milletvekili Adayı Yakupoğlu, YSK Başkanlığı'na sunduğu dile

CHP’den YSK’ya ’TRT’ şikayeti

CHP, TRT 1 ve TRT Türk televizyon kanallarının Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararlarına aykırı yayın yaptığı iddiasıyla hazırladığı dilekçeyi YSK Başkanlığına sundu.

CHP'nin YSK Temsilcisi ve Ankara Milletvekili Adayı Yakupoğlu, YSK Başkanlığı'na sunduğu dilekçede, "17.10.2015 tarihli TRT 1 ve TRT Türk kanallarının ortak yayına Başbakan ve AKP Genel Başkanı sıfatı ile katılan Sayın Ahmet Davutoğlu, seçim öncesi propaganda niteliğinde açıklamalar yapmış ve de 1 Kasım 2015 tarihli milletvekili seçimlerinde rakibi olan siyasi partiler aleyhinde beyanlarda bulunmuştur. Ortak yayın bir saati aşkın süre devam etmiş, yayın akışı içinde diğer siyasi partilere cevap hakkı tanınmadığı gibi takip eden programlarda propaganda ve fırsat eşitliğinin sağlanması için siyasi parti temsilcileri de davet edilmemişlerdir. Yüksek Kurulunuzun "Yayın İlkeleri Kararı" ile 298 Sayılı Kanun hükümleri televizyon kanallarının, siyasi partiler için öngörülmüş olan eşitlik ve dürüstlük ilkelerini gözetmeleri gerektiğini tereddüde yer bırakmayacak biçimde ortaya koymuştur. Keza Yüksek Kurulunuz, aynı ilkelerin TRT kanalları içinde uygulanacağına istikrarlı biçimde karar vermektedir. Yukarıda arz etmeye çalıştığımız üzere AKP Genel Başkanı ve Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu'nun 17.10.2015 tarihinde TRT 1 ve TRT Türk ortak yayınlarında tek başına, kendi siyasi partisi lehine ve diğer siyasi partiler aleyhine tek yanlı propaganda içerikli uzun süreli konuşma yaptığı ve diğer siyasi partilere yayına katılma imkanı tanınmadığından işbu ihlalin tespitine, kanunun öngördüğü yaptırımların uygulanmasına karar verilmesini arz ederim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler