CHP’den ’olağanüstü kurultay’ açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'in Mecliste yaptığı kapalı grup toplantısında, olağanüstü kurultayın gündeme gelmediğini söyledi.Sağlık sorunları nedeniyle katılmayan iki vekil dışında CHP'li vekillerin tam kadro katıldıkları kapalı grup toplantısı

CHP’den ’olağanüstü kurultay’ açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'in Mecliste yaptığı kapalı grup toplantısında, olağanüstü kurultayın gündeme gelmediğini söyledi.

Sağlık sorunları nedeniyle katılmayan iki vekil dışında CHP'li vekillerin tam kadro katıldıkları kapalı grup toplantısı sonrasında bir açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Sayın Genel Başkanımızın başkanlığında gerçekleşti ve Genel Başkanımız yaklaşık 1 saat süren, yeni oluşan gruptan beklentileri ve yasama faaliyetleri yapılırken milletvekillerinin dikkat etmesi gereken hususlara yönelik bir sunum yaptı. 30'un üzerinde milletvekili arkadaş görüş ve önerilerini dile getirdiler" dedi.

İktidar partisi tarafından 1 Kasım seçimlerinde verilen vaatlerin takipçisi olunacağını, hükümetin vatandaşa verdiği sözlerin takip edileceği, CHP'nin parti programı doğrultusunda bir muhalefet anlayışı yürüteceğinin genel başkan ve diğer milletvekillerinin ittifakı ile dile getirildiğini kaydeden Özel, "Yarın yapılacak parti meclisi öncesi grubun değerlendirmelerinin alındığı ve parti meclisine taşınacağı bir toplantıya dönüştü. Bir takım ruhunun güçlendiği bir toplantı olarak çalışmalarımızı tamamladık" diye konuştu.

Türkiye'nin Suriye sınırında düşürdüğü Rus savaş uçağına yönelik yaşanan gelişmelere ilişkin CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun parti meclisinden önce değerlendirmede bulunacağını ifade eden Özel, "CHP olarak sınırımızda yaşanan olayları ve karşılıklı açıklamaları kaygı ve endişe ile izliyoruz" şeklinde konuştu.

CHP'nin içinde parti içi siyaset açısından farklı görüşte bulunanların olabileceğini kaydeden Özel, toplantıda kurultaya yönelik değerlendirmelere yönelik farklı bir görüş ve ayrışma olmadığını belirtti. Özel, grup toplantısında bu konunun hiç gündeme gelmediğini belirterek "Kim söz alırsa alsın yeni dönem çalışmalarında etkin, birlikte, söylem ve eylemde ortaklaşmış bir bütüne vurgu yapıldı. Kurultaya yönelik bir parti içi tartışma yaşanmadı" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler