CHP'de son 10 gün!

1 Kasım seçimlerinin ardından olağanüstü kurultay talebiyle imza toplamaya başlayan CHP’deki parti içi muhalefetin 10 günü kaldı.   Parti tüzüğüne göre noterden ilk imzanın atıldığı 10 Kasım’dan itibaren, olağanüstü kurultay için 600 imzanın 25 Kasım’a ka

CHP'de son 10 gün!
1 Kasım seçimlerinin ardından olağanüstü kurultay talebiyle imza toplamaya başlayan CHP’deki parti içi muhalefetin 10 günü kaldı.
 
Parti tüzüğüne göre noterden ilk imzanın atıldığı 10 Kasım’dan itibaren, olağanüstü kurultay için 600 imzanın 25 Kasım’a kadar toplanması gerekiyor.
 
GÖZLER MAHALLE DELEGELERİNDE
 
CHP’de bugün başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere birçok kentte mahalle delegeleri seçimi yapılacak. Bu seçimler, hem parti yönetimi hem de parti içi muhalefet açısından büyük önem taşıyor. Parti yönetiminin teşkilatlara bildirdiği kurultay takvimine göre, mahalle delegelerinin seçimi tamamlandıktan sonra 20 Kasım ile 3 Aralık arasında ilçe kongreleri, 10 Aralık’tan itibaren 3 Ocak tarihine kadar da il kongreleri gerçekleştirilecek. Olağanüstü kurultay için özellikle büyükşehirlerde imza toplamakta sıkıntı yaşayan parti içi muhalefette, bugün yapılacak seçimlerde mahalle delegesi olmayacak mevcut kurultay delegelerinden imza gelebileceği beklentisi hâkim.
 
GERİ SAYIM BAŞLADI
 
Seçimli olağanüstü kurultay için 10 Kasım’dan itibaren imza toplamaya başlayan parti içi muhalefetin sadece 10 günü kaldı. İlk imzanın atıldığı 10 Kasım’dan itibaren 15 günlük süre içinde, seçimli kurultay için gerekli 600 imzanın toplanarak genel merkeze teslim edilmesi gerekiyor. Parti yönetiminin, noterden de olsa, imza verenlerin durumunu inceleme hakkı bulunuyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yeterli imza toplansa bile, olağanüstü kurultay için 45 gün sonraya gün verme yetkisi var.
 
SEÇİLEMEZLERSE OY KULLANAMAYACAKLAR
 
Parti yönetimi ocak ayına kadar bütün il ve ilçe kongrelerini tamamlamış olacağından, olağanüstü kurultaya imza veren birçok delegenin değişmesi söz konusu. İmza veren delegeler yeniden seçilemezlerse, kurultayda oy kullanamayacak. Onların yerine, yeni seçilen delegeler oy kullanacak.
 
5 GÜNDE 300 İMZA İDDİASI
 
Parti içi muhalefetin, ilk 5 günde yaklaşık 300 delegeden imza aldığı öne sürülüyor. Bin 200 civarında kurultay delegesi bulunan CHP’de, olağanüstü kurultayın toplanması için en az 600 delegenin noter kanalıyla imza vermesi gerekiyor. Bu durumda muhalefete, kalan 10 günlük sürede en az 300 imza daha gerekiyor. (HABERTÜRK)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset