CHP’de iki liste yarışacak: Kongreye doğru neler oluyor?

Turgay Güngör ve Güzide Uzun aday.

CHP’de iki liste yarışacak: Kongreye doğru neler oluyor?

Haber61/Haber Servisi - CHP Trabzon’da 7 Ocak tarihinde il kongresine gidecek. Kongre öncesi iki favori aday belirlendi. Kurmaylar ikiye bölündü. Güzide Uzun ve Turgay Güngör yarışacak. 


Ali Türen Öztürk’ün Turgay Güngör’ü destekleyeceği kulislerde konuşulurken diğer taraftan Yavuz Karan da Güzide Uzun’u destekleyecek.

Eski Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun kongrede Turgay Güngör’den yana olacağı belirtiliyor lakin bu yönde sorulara Canalioğlu halen cevap vermedi. 

Milletvekili Haluk Pekşen ise Güzide Uzun’u destekleyebileceği ileri sürülüyor. O da sessiz kalıyor. Sessiz kalanlardan Murat Özçilingir ve Ahmet Kaya’nın Turgay Güngör yönünde olduğu ifade ediliyor. Turgay Güngör basın açıklaması yaparken Murat Özçilingir’in ekibi bizzat takip etmesi de bunu gösteriyor. 

Bu arada her kongre öncesi aday olan Ferda Kudunoğlu yeniden aday lakin tek liste oluşması için adaylarla görüşme sağladı. Ama olumsuz yanıt aldı. 

 Bu il başkanlığı seçiminde CHP’nin kurmayları bölündü. Yani renkli bir kongre olacak. Çekişmeli kongrenin de sonucu Ortahisar yani merkez belirleyecek gibi duruyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset