’CHP ve HDP’nin seçim vaatlerini abartılı buluyorum’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ve HDP'nin seçim vaatlerini fazla abartılı bulduğunu ifade etti.Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kanal 7 ve Ülke TV kanallarında ortak yayınlanan "İskele Sancak Özel" programına konuk oldu.Davutoğlu, CHP ve HDP'nin seçim vaatlerine

’CHP ve HDP’nin seçim vaatlerini abartılı buluyorum’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ve HDP'nin seçim vaatlerini fazla abartılı bulduğunu ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kanal 7 ve Ülke TV kanallarında ortak yayınlanan "İskele Sancak Özel" programına konuk oldu.

Davutoğlu, CHP ve HDP'nin seçim vaatlerine ilişkin olarak, "Biraz fazla abartılmış olduğunu düşünüyorum. Eğer bir etkisi olmuş olsaydı Cumhuriyet Halk Partisi herhalde yüzde 25'lerde daha önceki bulunduğu oranlara takriben kalmazdı. Yani çok büyük bir etkisi kitlesel düzeyde olmuş olsydı, vaatler önemlidir ama halkımız oy verirken sadece vaatlere bakmaz, güven ve istikrara bakar" dedi.

Seçim beyannamesinde eksikleri varsa onları telafi etmeye çalıştıklarını vurgulayan Davutoğlu, "Tek başına vaatler üzerinden bir sonuç alındığı doğru olmuş olsaydı Cumhuriyet Halk Partisi'nin oylarının çok daha yukarılarda olması gerekirdi. Geçmiş seçimlerde aldığı seviyenin üstüne çıkamadı. Halkı tatmin etmek için vaatler kadar o vaatlerin samimiliği, o vaatlere ulaşabilme iradesi ve gücü önem taşıyor. Bizim farkımız şu; biz ne dersek, hesap ederek söylemişizdir, dediğimiz şeyi de yapmışızdır. Eski beyannamelerin hepsini çıkartıyorum, Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde de söz verdik, gözardı edilen bir vaat yok. Seçim beyannamemizde vaatler başlı başına bir bölüm olacak, reformlar, vaatler, projeler anlamında ayrı bölümler olacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset