CHP Seçim Takvimini Açıkladı
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, önümüzdeki Kasım ayında gerçekleşecek erken seçim sürecinde adayların başvuruları için gerekli takvimi açıkladı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, önümüzdeki Kasım ayında gerçekleşecek erken seçim sürecinde adayların başvuruları için gerekli takvimi açıkladı.
Adaylık iş ve işlemlerinin, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığınca yürütüldüğünün bildirildiği genelgenin devamında şunlar kaydedildi:
"Milletvekili aday adayları Genel Merkeze yapacakları aday adaylığı başvurularında, Genel Merkezden temin edecekleri dosya kapsamında aşağıda yazılı belgeleri tamamlayarak vermekle yükümlüdürler. Adaylık başvuru belgesi, ödenti makbuzu aslı, istifa zorunluluğu bulunanlar için istifa belgesi örneği (Belgeyi veren kurumun "alındı" yapmış olması gereklidir), iki adet vesikalık fotoğraf, engelli adaylar için, yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğunu gösterir sağlık raporu örneği veya engelli kimlik kartı örneği, öğrenim durumunu gösterir diploma sureti, askerlik belgesi, erkek adayın yükümlü olduğu askerlik hizmetini yerine getirdiği ya da askerlik hizmetini yerine getirme yükümlülüğü bulunmadığını gösterir belge, nüfus cüzdanının onaylı örneği T.C. kimlik numarası bulunması zorunludur, adli sicil ve arşiv kaydı belgesi (Sabıka kaydı), sadece Cumhuriyet Başsavcılıklarından alınan ıslak imzalı belge kabul edilecektir. Parti üyesi olmayanlar üyelik başvuru formunu doldurmak zorundadır. Adaylık başvurusunda bulunanlardan Siyasi Partiler Yasası, Parti Tüzüğü ve Milletvekili Aday Saptama Yönetmeliği hükümleri uyarınca alınacak özel ödentiler şu şekilde saptanmıştır: Kadın ve Genç Adaylar 2 bin 500 TL, diğer adaylıklar 5 bin TL, engelli adaylardan özel ödenti alınmayacaktır. Milletvekili aday adayları özel ödentilerini Genel Merkezin ekte belirtilen banka hesabına yatırabilecekleri gibi, başvuru sırasında Genel Merkezde kurulan Banka bankosunda da ödenti yatırma işlemini yapabilirler. Aday adaylarının başvuruları ile ilgili hazırlıkların bu bilgilere göre yürütülmesini rica eder çalışmalarınızda başarılar dileriz."