CHP Ortahisar adayı Celal Akaç: Daha iyi bir Trabzon için buradayım

CHP Ortahisar ilçe başkan adayı Celal Akaç, adaylık süreci ve Trabzon’a dair hedefleriyle ilgili Haber61’e konuştu.

CHP Ortahisar adayı Celal Akaç: Daha iyi bir Trabzon için buradayım

Haber61 / Tuncay Lakot / Selay Saykal

Geçtiğimiz haftalarda CHP Trabzon Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek Ortahisar İlçe Başkanlığı için aday olan Celal Akaç, sahadaki çalışmalarını hızla sürdürüyor.


Daha yaşanabilir bir kent hedefiyle yola çıkan ve ilk adımı Trabzon’un kalbi Ortahisar’dan atmak isteyen Celal Akaç, çözüm bekleyen sorunlar için elini taşın altına koymaya hazır olduğunu belirtti.


ORTAHİSAR’I KAZANACAĞIZ

Çalışmalarının ana hedefi olarak Ortahisar Belediyesi’ni CHP’ye kazandırma iddiasında olan Celal Akaç, çalışmalarını bu şekilde organize ettiğini söyledi. Hem Trabzon’da hem Türkiye’de vatandaşların ekonomik sorunlarının çözümü için arayışta olduğunun altını çizen Celal Akaç,  ekonominin kötü olduğunu Uzun Sokak ve Kunduracılar Caddesi’nin gündüz saatinde bomboş olmasıyla örnekledi. “Konuya yerel siyaset açısından bakarsak; belediyecilik hizmetlerinin halkın günlük yaşantısını kolaylaştırma anlamında yetersiz görüyorum. Trabzon’un en temel sorunu, insanımızın kalıcı ve sürekli iş sahibi olamamasına bağlı olarak ekonomik yetersizliktir. Bunun yanında ulaşım ve altyapı çalışmaları gibi temel ve teknik eksikliler de var.  bunlar, siyasilerin çözüm için projeleri veya üretkenliklerinin olması gereken ve adım atılması gereken konular ve acil çözüm bekliyor.”  

DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ

Türkiye’nin gergin bir süreçten geçtiğini ifade eden Akaç şöyle konuştu: “Kritik bir süreçten geçiyoruz. Tüm gücümüzle devletimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Mevcut iktidarın gel-git’li siyaseti ve toplumsal yapımızı sıkıntıya sokan adımlarının, iktidar ve muhalefet bir araya gelerek toparlaması gerekiyor. Hem yerel hizmetler hem genel siyasi atmosfer açısından, ülkemizin konuşlarının ve ilimizin şartlarının çok iç açıcı olmadığını söyleyebiliriz. İktidar ile muhalefetin güç birliği yaparak bunu aşması gerekiyor ancak farklı gündemlerle süreç götürülüyor. Yaşanılan tartışmalar tabi bizi çok üzüyor. Bunların artık sonlanması gerektiğini özellikle söylemek istiyorum.”

DAHA İYİ BİR TRABZON İÇİN BURADAYIM

Akaç, halkın müreffeh geleceği için ortak aklın şart olduğunu ifade ederek, CHP’nin yerel siyasette çözüm bulma çabasında olduğunu ve bu nedenle aday olduğunu açıkladı. Vatandaş odaklı anlayışla çalışarak Trabzon’un kalbi Ortahisar’ı kucaklamak ve daha iyi noktalara taşımak istediğini söyleyen Akaç, “Daha iyi ve mutlu bir kent için ben de varım” dedi.

Celal Akaç'ın listesinde şu isimler yer alıyor: 

- TALAT YİĞİT
- TALAT COŞAR AKYÜZ
- EBRU BALTA ÇAVDAR
- HAVVA ELMAS
- M. CANAN GÜMRÜKÇÜ
- FATİH İSAK
- KAMURAN ARSLAN
- AHMET ÜST
- HÜSEYİN BAK
- SADIK YILMAZ BULUT
- ABDULLAH ÇINAR

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset