CHP İl Başkanı Turgay Güngör, Öğretmenler gününü kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle tüm öğretmenlerin başarılar diledi. Öğretmenler gününü kutlayan Turgay Güngör, AKP yönetiminde öğretmenlerin zor şartlarda görev yaptığını belirtti.

CHP İl Başkanı Turgay Güngör, Öğretmenler gününü kutladı

Öğretmenlerimizin büyük bir bölümü, mesleğinden elde ettiği gelirle geçinemiyor diyen Turgay Güngör, “Çocuklarının gıda, kıyafet, eğitim ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Öğretmenler siyasi görüşleri veya dini inançları nedeniyle fişleniyor, baskı ile karşılaşıyor ve mesleklerini gerektiği gibi yapamaz hale getiriliyor. Öğrencilerimiz son 12 yılda 13 kez değişen eğitim sisteminde yetersiz bir eğitim alırken, öğretmenlerimiz de maddi ve manevi olarak zor koşullarla mücadele ediyor. Türkiye'de öğretmenler Avrupalı meslektaşlarından daha fazla çalışıyor ancak çok daha az kazanıyor. AKP hükümeti politikaları yüzbinlerce öğretmeni öğrencisiz, binlerce öğrenciyi öğretmensiz bırakıyor. Atanamayan öğretmenlerimizin bir an önce öğrencilerine kavuşmasını temenni ediyorum.

Oysa ki Türkiye’de çalışan öğretmenler, OECD ülkeleri içinde en çok çalışan, en düşük maaş alan öğretmenler arasındadır. “Eğitime Bir Bakış 2017’ raporuna göre öğretmenlerin yıllık kazançları açısından Türkiye OECD ülkeleri arasında ilk ve ortaokulda 21; lisedeyse 23’üncü sırada bulunmaktadır. Modern Türkiye Cumhuriyet’in geleceğini şekillendiren ve bu zor şartlarda görev yapan tüm öğretmenlerimizin gününü kutlarım” dedi. .

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset